comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Arestați pentru proxenetism cu minore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/10/2014 | Lege si Ordine

La data de 30.10.2014, Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor MANOLE DOINITA CHIVUŢA şi PETRE MIHAI CIPRIAN, pe o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 29.10.2014 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

Manole Chivuţa-Doiniţa, pentru săvârşirea Infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constând în aceea că în perioada mai-octombrie 2014 inculpata a determinat practicarea prostituţiei de către numita C. I. M., cunoscând că aceasta are vârsta de 17 ani, şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta;

Petre Mihai-Ciprian, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 213 alin. 1, 3 Cod Penal, constând în aceea că în perioada mai-iunie 2014 inculpatul a înlesnit practicarea prostituţiei de către numita C. I. M., cunoscând că aceasta are vârsta de 17 ani, şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă: PT Ialomița