comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acțiune pentru siguranța rutieră

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/01/2018 | Infotrafic

 Creşterea gradului de siguranţă rutieră a fost principalul obiectiv al unei  acțiuni desfășurate ieri de polițiști, pe raza municipiului Slobozia.

La data de 13 ianuarie, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice.

Dintre sancțiunile aplicate, 2 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”.

De asemenea, 43 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor, iar alte 2, celor care au condus sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 5 permise de conducere.

* * *

Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţişti

          Patru persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani au fost depistate pe şoselele ialomiţene în timp ce conduceau autoturisme deşi aveau suspendat  dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 * * * 

Poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

 * * *

 Un bărbat de 37 de ani, din judeţul Constanţa a fost depistat în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA