comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acțiune educativă – ,,Făra ură, cu toleranță!”, Școala Gimnazială ,,Sf. Andrei”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/03/2017 | Locale Ialomita

Acțiuni derulate în cadrul Proiectului Național ,,Fără ură, cu toleranță!”

   Elevii clasei a IV-a B, coordonati de profesor Filipoiu Mihaela- Evelina și elevii clasei a VI-a B, coordonati de profesor Turcu Ionelia, de la Scoala Gimnaziala ,,Sf. Andrei” au derulat o succesiune de activitati cu tema bullying si drepturile copilului, in cadrul inscrierii candidaturii proiectelor acestora la Concursul National ,,Fara ura, cu toleranta!”.
Dezbaterile pe clasa unde elevii s-au familiarizat cu fenomenul de bullying si unde au lucrat in echipe pentru realizarea unor afise ce promoveaza toleranta, au continuat cu dezbateri publice la care au participat alaturi de elevi si parinti ai acestora si persoane avizate de a le consolida toate aceste experiente ( profesor consilier scolar/ formator ora de net, dna Lescae Iolanda, profesor disciplina cultura civica, dna Popescu Maria, politist proximitate, dl Lechinteanu Marius, dna director a scolii, profesor Agapie Liliana ).
Desi fenomenul este relativ de noutate a starnit curiozitatea participantilor la actiune care s-au mobilizat constructiv si au participat cu un vadit interes la toate activitatile propuse.
Marsul stradal, prin care elevii celor doua formatiuni de studiu au incercat sa sensibilizeze trecatorul, a constituit un preambul potrivit in inregistrarea unor clipuri video cu rolul de promovare a stoparii fenomenului de bullying.
Intrebati fiind, despre ce anume au invatat in urma derularii acestor actiuni, majoritatea elevilor au raspuns ca Educatia si informarea sunt armele potrivite in stoparea acestui fenomen nociv.
Prof. Filipoiu Mihaela – Evelina