comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acțiune de prevenire cu efective mărite

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/10/2021 | Lege si Ordine

Întrucât în municipiul Slobozia rata de incidență se ridică la o valoare de peste 9 la mia de locuitori, forţe de ordine cu efective mărite au acţionat ieri, 7 octombrie, pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, în vederea conștientizării și respectării măsurilor de protecție sanitară de către cetățeni.

75 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cu sprijinul efectivelor de jandarmi au acționat atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor și respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă.

Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 238 de autovehicule și legitimat peste 480 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei, cele mai multe dintre amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție socială;

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind verificate 106 societăți comerciale de pe raza municipiului Slobozia.

Activitățile au fost concentrate în zonele aglomerate și la operatorii economici, conform reglementărilor stabilite prin HG 932/2021 actualizat, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind informați atât cetățenii cât și reprezentanții societăților comerciale cu privire la cadrul legal incident.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare. IPJ Ialomița