comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acţiune de control a taximetriştilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/07/2019 | Lege si Ordine

Acţiune de control a taximetriştilor pe raza municipiului Slobozia

Ieri, 15 iulie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi.

În cadrul acțiunii s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie și crearea unui climat de ordine şi siguranță rutieră.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 20 de sancţiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, din care 9 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi.

Printre abaterile constatate de polițiști, enumerăm transportul în regim de taxi fără a avea în funcțiune lampa sau aparatul de taxat, neemiterea bonului fiscal sau lipsa asigurării obligatorii pentru persoane și bagaje.

Astfel de acţiuni vor fi continuate de polițiști pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

 Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA