comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: A furat bunuri și carburant din patru autoturisme

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/08/2014 | Lege si Ordine

Poliţiştii de investigaţii criminale cercetează un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Perieţi sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Cel în cauză a fost surprins în flagrant de poliţişti în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial de pe raza municipiului Slobozia.

Extinzând cercetările anchetatorii au stabilit faptul că bărbatul este bănuit că în perioada iunie – august 2014, ar fi comis alte două furturi din autoturisme aflate în parcarea aceluiaşi centru comercial şi totodată ar fi încercat să sustragă combustibil dintr-un alt autovehicul.

Bunurile au fost recuperate în totalitate şi restituite părţilor vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările cu bănuitul în stare de libertate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Campania de prevenire „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”, continuă

În cursul zilei de ieri, 06 august a.c., ofiţerul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu efective din cadrul Poliţiei Oraşului Amara, au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei de prevenire „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”.

Activităţile s-au derulat pe raza staţiunii Amara, cu aflux mare de turişti în această perioadă a anului, în scopul informării cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

În acest sens, poliţiştii au discutat cu peste 150 de persoane privitor la principalele cauze care favorizează săvârşirea furturilor de şi din auto şi a tâlhăriilor, pe primul loc fiind neglijenţa, sub diverse forme, manifestată de proprietari dar şi cu privire la măsurile de protecţie, care odată însuşite de proprietari, au menirea de a descuraja activitatea infracţională.

Totodată turiştilor le-au fost înmânate materiale preventive realizate în cadrul campaniei.

Campania „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”  lansată la data de 15 aprilie a.c. de Inspectoratul General al Poliţiei Române în colaborare cu Groupama Asigurări, se va derula până la sfârşitul lunii septembrie a.c.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița