comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: 800.000 lei de la buget pentru AFC Unirea 04 Slobozia și Asociația Handbal Club Municipal

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2019 | Locale Ialomita

Consilierii locali ai municipiului Slobozia au aprobat joi, 28 martie, finanțarea cu suma de 350.000 lei, de la bugetul local, a AFC Unirea 04 Slobozia și cu 450.000 lei a Handbal Club Municipal Slobozia.

Aceste sume au fost necesare în vederea desfășurării activităților specifice în trimestrul I al anului 2019, situație generată de întârzierea aprobării bugetului de stat pentru anul în curs.

„Apelăm la această situație excepțională de finanțare, generată de întârzierea în aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. La acest moment, activitatea la club se desfășoară cu foarte mare dificultate din lipsa fondurilor, echipa noastră fiind pe locul 3 în seria 2 și urmează să participe în perioada următoare la meciurile pe teren propriu și deplasare în Liga a III-a. Prin alocarea acestei finanțări vom putea continua activitatea cu echipa de seniori înscrisă în Liga a III-a, echipele înscrise în campionatele de juniori U15, Centrul de copii și juniori, respectiv grupele de juniori C, D și E, precum și grupele de copii”, preciza președintele AFC Unirea, Ilie Lemnaru.

De asemenea, președintele Clubului de Handbal, Goidea Nicolae, susținea că echipa de handbal este prima în grupă și urma să participe la turneele finale de promovare în Liga Națională.

„Prin alocarea acestei finanțări vom putea continua activitatea cu echipa de handbal în campionatul național Divizia A și Centrul de copii și juniori”, spunea acesta.

În anul 2018, bugetul total alocat pentru finanțarea sportului de performanță – handbal feminin și fotbal (liga a III-a) a fost de 3.296.000 lei.

Cele două proiecte au fost adoptate în unanimitate de consilieri.