comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: 50 de brazi de Crăciun, confiscați de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/12/2016 | Lege si Ordine

Având în vedere specificul perioadei şi apropierea sărbătorii Crăciunului, poliţiştii ialomiţeni au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi confiscat 50 de brazi, care erau deţinuţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

Astfel, ieri, 13 decembrie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia, au identificat în zona adiacentă Pieţei Agroalimentare de pe raza localităţii o femeie de 52 de ani care oferea spre vânzare 33 brazi, într-o locaţie care nu era autorizată în acest sens.

În cauză a fost luată masura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 171/2010, cei 33 de brazi fiind ridicaţi în vederea confiscării.

De asemnea, pe timpul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii au identificat, tot pe raza municipiului Slobozia, un bărbat de 36 de ani care oferea spre vânzare 17 brazi, într-o locaţie care nu era autorizată în acest sens.

Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cei 17 brazi fiind ridicaţi în vederea confiscării.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia, atunci când iau la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun.

Astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea, transportul şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA | Foto: arhivă
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️