comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: 10 proiecte de realizat în 10 mandate…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/02/2019 | Locale Ialomita

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei municipiului Slobozia au publicat, pe pagina de Facebook a municipalității, 10 proiecte de infrastructură propuse pentru realizare, posibil cu sprijinul Băncii Mondiale. Aceștia solicitau cetățenilor să ierarhizeze aceste proiecte, în funcție de priorități. Răspunsurile cetățenilor au venit prompt, însă vizau cu totul și cu totul alte probleme.

Unii au ironizat propunerile municipalității, considerând că sunt fanteziste, alții propuneau ca măcar să fie astupate gropile din asfalt sau ca apa să fie potabilă, ba chiar au identificat și o greșeală, referitoare la pasajul de la Drajna. În proiect se menționează pasaj subteran, iar în fotografia anexată scria suprateran. Până la urmă, nici nu mai contează dacă se face subteran sau suprateran, că este pe raza județului Călărași, dar să se facă ceva acolo, nu? Și să aibă și intrare, nu ca la parcarea subterană din fața primăriei… În rest, să trăim și să le vedem… începute măcar.

„De curând, Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Municipiul Slobozia, a propus Băncii Mondiale 10 proiecte de infrastructură:

1. Drum TransRegio “Ister” (Călărași-Brăila);
2. Reabilitarea/modernizarea a 200 km drum județean;
3. Construcția Sălii Polivalente Slobozia;
4. Varianta de ocolire Slobozia;
5. Reintroducerea în circuitul transportului aerian a Aeroportului de la Alexeni;
6. Construcția unui pasaj subteran la Drajna – intersecția DN21 – calea ferată București- Constanța pentru asigurarea fluidizării traficului;
7. Construcția podului peste Râul Ialomița pentru asigurarea conexiunii centrului administrativ al Municipiului Slobozia prin Bulevardul Chimiei către DJ201 spre Ciulnița și spre Autostrada A2 București-Constanța.
8. Construcția unui pasaj suprateran la intersecția DN2A-DN2C – Bulevardul Matei Basarab pentru asigurarea fluidizării traficului;
9. Modernizarea drumului comunal între Slobozia și Amara, ca variantă alternativă a îmbunătățirii conectivității;
10. Modernizarea infrastructurii rutiere în zona de nord pentru susținerea de trasee de transport public în comun: Strada Viilor – Strada Ianache – Șoseaua Nordului – Strada Cloșca – Strada Gării.
Cetățenii și actorii locali sunt invitați să se implice în ierarhizarea acestor proiecte. Această activitate face parte din campania „Alege prioritățile orașului tău” și își propune identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală. Ierarhizarea proiectelor poate fi realizată prin accesarea chestionarului de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk. Campania este desfășurată în perioada 18 ianuarie – 22 martie 2019.”, se menționa în comunicat.