comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozeni prinși cu transport ilegal de cai

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/03/2013 | Lege si Ordine

Poliţiştii au identificat două persoane din Slobozia, M. Gabi, de 21 ani, şi M. Marcel, de 45 ani, cu un transport de cabaline pentru care nu au putut prezenta niciun document din care să rezulte provenienţa animalelor şi nici actele prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară privind măsurile de protecţie şi bunăstare pe timpul transportului animalelor.

caiAgenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi i-au depistat în trafic pe strada Prelungirea Sloboziei, intersecţie cu strada Varianta Nord, din municipiul Călăraşi, în ziua de 11 martie, ora 16,00, cu o autoutilitară, înmatriculată în Bulgaria, cu care erau transportate patru cabaline.

Ca urmare a neregulilor constatate, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a lui M. Gabi, cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi cu amendă în valoare de 720 lei, conform HG 984/2005, pentru deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.

Complementar, s-a dispus şi indisponibilizarea celor patru cabaline, care au fost lăsate în custodie la Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călăraşi.

Activităţile de verificare şi constatare a contravenţiilor au fost efectuate de poliţişti în cooperare cu reprezentanţi ai DSVSA Călăraşi şi S.P.G.C.S. Călăraşi.