Situaţia traficului rutier. Circulație îngreunată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa informează că joi, 20 decembrie, (09:45), circulaţia este îngreunată turismelor din pricina sulurilor de zăpadă depuse pe carosabil, pe următoarele sectoare de drum:

–         DJ 102 H între localităţile Grindu şi Colelia,

–         DJ 313 între localităţile Axintele şi Horia

–         DJ 203 B între localităţile Grindu şi Valea Măcrişului

–         DJ 203 B între localităţile Gârbovi şi Valea Măcrişului

 

În zonă se deplasează utilajele de deszăpezire pentru eliberarea carosabilului.

Având în vedere că astăzi, 20 decembrie a.c., până la ora 20:00, este în vigoare o avertizare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsori şi intensificări ale vântului, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Mare atenţie! În condiţii de carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei creşte numărul de accidente a căror cauză este viteza neadaptată.