comenzi la domiciliu cliseru.ro

Singurul primar care a trecut la PLR a devenit președintele organizației județene

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/10/2014 | Locale Ialomita

Reprezentanții Partidului Liberal Reformator au prezentat, săptămâna trecută, componența Biroului Județean Interimar Ialomița, dar și aleșii locali, primari și consilieri, care și-au manifestat opțiunea de a deveni membri ai formațiunii politice în baza ordonanței 55.

PLR ialomita

Biroul Județean Interimar al PLR este format din 21 de persoane, un președinte – Gheorghe Stelică, 8 vicepreședinți – Peiu Grigore Adrian, Dima Costin, Nunu Ion, Pop Andrei, Ghiauru Marilena, Ion Gabriel, Jitea Marian, Brotac Gheorghe, și 11 membri, printre care și fostul viceprimar liberal de la Perieți, Merlea Sile Adrian, iar secretar este Elena Acsinia.

PLR, partid aflat în curs de formare și înregistrare și care susține candidatura la președinție a lui Călin Popescu Tăriceanu, a reușit să atragă de partea sa, în urma Ordonanței care a permis migrația aleșilor locali, un primar, respectiv Gheorghe Stelică – Ciulnița (API-PDL), un consilier județean – Nunu Ion (PNL), trei viceprimari – Belu Ionuț – Ciulnița (API), Vasile Florea – Făcăeni (PNL) și Ștefan Ion – Fierbinți Târg (PNL), 14 consilieri locali din Ciulnița, Perieți, Făcăeni, Moldoveni, Ion Roată, Armășești, majoritatea de la PNL și API, dar și un consilier PP-DD.

Noul președinte interimar al organizației județene, primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică, a afirmat că trecerea sa la PLR a fost ca urmare a deselor nemulțumiri pe care le-a avut privitor la PDL și la schimbarea identității acestui partid în ultimii ani.

Chiar dacă a fost ofertat și de alte partide, Gheorghe Stelică susține că a ales PLR pentru că este un partid nou, cu mulți tineri.

„PMP a fost primul partid care a încercat să mă atragă de partea lor. Nu am acceptat. (…) Au mai fost discuții și din partea PSD, încă din 2008, însă nici acum nu am mers, având alte idei. La PDL nu mă mai regăseam. Nu s-a mers pe consolidarea cetăților pe care le aveam, ci pe acapararea de aleși locali. Practic, nemulțumirea a fost că niciodată după 2008 nu ne-am menținut acea verticalitate, în sensul de a ne păstra identitatea. Totdeauna ne-am dat dintr-o parte în alta, să spunem că nu suntem noi, dar de fapt noi suntem. (…) Trebuie să îți asumi răspunderea pentru ce ai făcut și pentru ce ești la momentul respectiv (…). Atunci am zis că nu are rost, dacă ideile mele nu mai sunt pe aceeași lungime de undă și nu mai sunt la fel cu ideile PDL, iar ceea ce se trasează de la centru nu mai este în asentimentul meu ca ales local și ca om politic. Atunci am decis să o iau de la capăt (…) într-un partid nou, cu mulți tineri”, a afirmat Gheorghe Stelică, miercuri, 22 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Ca în orice partid, există regrete atunci când un membru cu state vechi migrează spre altă formațiune politică. La fel s-a întâmplat și la PDL, președintele Cazacu Marinică spunând că nu se aștepta ca primarul de la Ciulnița să ia în final o astfel de decizie, deși acesta fusese avertizat de ceva timp. Dar, așa este în politică.

În cadrul conferinței au fost prezentați și liderii interimari ai unor organizații locale, respectiv Jitea Marian (Fetești), Dima Costin (Slobozia), Auraș Claudiu Popa (Țăndărei), Brudariu Cornel (Amara) și Merlea Adrian (Perieți).

„Avem peste 300 de membrii la momentul actual, 25 de filiale locale interimare și 27 de aleși locali care au făcut pasul către PLR”, a mai spus liderul PLR Ialomița, care s-a declarat optimist că la alegerile prezidențiale candidatul independent susținut de ei va reuși să obțină peste 20% la nivel județean, iar la Ciulnița, peste 25%, în condițiile în care Călin Popescu Tăriceanu este cunoscut și apreciat de mulți oameni.