comenzi la domiciliu cliseru.ro

Singura secție de Boli infecțioase din Ialomița, cea de la Fetești, riscă să fie închisă din cauza spațiului neconform în care funcționează

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/10/2012 | Locale Ialomita

În prezent, bolnavii infecțioși din Ialomița sunt internați într-un salon, aflat în imediata vecinătate a secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Fetești. Primăria Fetești a găsit o soluție în acest sens, însă nu are banii necesari pentru a o pune în practică. Administrația feteșteană a realizat un proiect pentru transformarea fostului dispensar TBC în secție de boli infecțioase, însă clădirea necesită reparații costisitoare.

spital fetestiÎn prima fază, municipalitatea a alocat suma de 67 de mii de lei, bani insuficienți însă pentru reabilitarea în totalitate a imobilului. Lucrările de reabilitare a clădirii fostului dispensar trebuie demarate urgent pentru că altfel Direcția de Sănătate Publică Ialomița nu va mai elibera autorizația de funcționare a secției de infecțioase, întrucât spațiul în care funcționează în prezent este mult prea aproape de secția de pediatrie, existând risc de îmbolnăvire a copiilor internați.
Prezent la sedința ordinară a consiliului local din 27 septembrie, președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a declarat că va sprijini financiar administrația locală din Fetești pentru realizarea lucrărilor, având în vedere că secția de boli infecțioase de la Fetești este unică în județul Ialomița.
“Ne asumăm și la nivel județean o anumită responsabilitate în ceea ce privește secția de boli infecțioase. Ne vom angaja într-o asociere, ceea ce înseamnă că suma pe care v-o alocăm va avea strict destinația de boli infecțioase. În felul acesta, vom avea o coerență, nu vom mai face cum s-a făcut până acum la nivelul județului și la nivel național să începem foarte multe lucruri. Trebuie să ne raportăm realist la disponibilități. Sistemul de sănătate publică din județul Ialomița este șchiop. S-a închis Spitalul din Țăndărei, s-au mai tăiat paturile bugetate, adresabilitatea a crescut, cheltuielile de funcționare au crescut, dar susținerea financiară națională lipsește. Analizăm și evaluăm foarte atent susținerea singurei secții de boli infecțioase de la nivelul județului. Luăm în calcul îndreptarea sumei necesare finalizării reabilitării fostului dispensar începută de administrația locală, să dăm un semn de solidaritate față de cetățenii din Fetești, și nu numai.”
Pentru reabilitarea spațiului vechiului dispensar TBC ar fi nevoie de aproximativ 1 milion de lei.
Dacă promisiunile președintelui CJI se vor materializa, adică se vor aloca de la bugetul județului fondurile necesare, administrația locală va demara imediat procedurile pentru a scoate la licitație lucrarea.