Siguranţa locuinţelor şi a autoturismelor cetăţenilor, în atenţia poliţiştilor ialomiţeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Seria activităţilor preventive derulate de Inspectoratul de Poliţe al Judeţului Ialomiţa în cadrul “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”  a continuat miercuri, 26 septembrie a.c., când în atenţie a fost prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Efective sporite de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au participat miercuri la mai multe acţiuni organizate pe raza judeţului, continuând astfel activităţile pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Poliţiştii au participat la şedinţe cu administratorii asociaţiilor de proprietari în toate oraşele şi municipiile din judeţ, întâlniri ce au vizat conştientizarea populaţiei cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea şi combaterea acestui gen de infracţiuni. Cetăţenilor le-au fost prezentate situaţia furturilor din locuinţe şi din/de autoturisme, precum şi modurile de operare folosite de infractori.

De asemenea cetăţenilor le-au fost distribuite peste 1.200 de materiale informative cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, furturilor din autoturisme sau de autoturisme.

Aceştia au  fost  îndemnaţi să nu îşi lase autovehiculele neasigurate chiar dacă se deplasează pe distanţe scurte, să nu lase bunurile la vedere în autoturisme, precum şi să monteze un sistem de alarmă la autovehicule.

În ceea ce priveşte furturile din locuinţe cetăţenii au fost sfătuiţi să nu păstreze sume importante de bani în locuinţe, să nu lase uşile deschise sau geamurile daca pleacă de la domicilii, să nu permită pătrunderea în locuinţe a persoanelor străine şi în orice împrejurare să îşi asigure locuinţele.