comenzi la domiciliu cliseru.ro

Și-a amenințat mama că o va împușca

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/02/2021 | Lege si Ordine

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea Manasia este cercetat penal de polițiștii ialomițeni pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La data de 23 februarie, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Manasia au fost sesizați de o femeie în vârstă de 75 de ani, din localitatea Manasia, cu privire la faptul că fiul său o amenință că o va împușca.

Polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la adresa indicată, unde au constatat că între bărbatul în vârstă de 52 de ani și mama sa a izbucnit un conflict spontan, pe fondul unor discuții în contradictoriu, în urma căruia femeia ar fi fost amenințată.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a reieșit că bărbatul a deținut o armă de vânătoare ce i-a fost retrasă în anul 2015, pentru săvârșirea unei infracțiuni privind siguranța națională, fiind descoperite la domiciliu mai multe cartușe de vânătoare, deținute fără drept.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 26 de cartușe de vânătoare, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare” și ,,nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.

Acţiuni permanente în serviciul comunității

 La data de 23 februarie a.c., poliţiştii ialomițeni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomița, poliţişti locali, alături de celelalte instituții cu atribuții de control au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost desfăşurate acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipii și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 54 de societăți comerciale, au legitimat 700 de persoane și au controlat  73 de vehicule, 20 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiştii ialomițeni şi polițiştii locali au sancţionat contravenţional 73 persoane, valoarea  amenzilor fiind de 6.500 de lei.

Totodată,  9  persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei, și o persoană a fost identificată și amendată cu suma de 1000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la o adresă declarată.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

IPJ Ialomița