comenzi la domiciliu cliseru.ro

Sesizări semnalate pe timpul desfăşurării procesului electoral

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/12/2012 | Lege si Ordine

Duminică, 9 decembrie, până la ora 10.00, poliţiştii ialomiţeni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre distrugerea unui banner electoral pe raza localităţii Scânteia. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere, cercetările fiind continuate pentru depistarea autorilor şi tragerea la răspundere a acestora.

* * *

Sesizări verificate de poliţişti în preziua votului

Sâmbătă, 08 decembrie a.c., poliţiştii ialomiţeni au efectuat verificări cu privire la alte 4 sesizări referitoare la încălcarea legislaţiei electorale.

Acestea privesc oferirea de bunuri în scop electoral şi împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că două dintre sesizări nu s-au confirmat, iar într-un caz a fost întocmit dosar penal pentru împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales.

În ceea ce priveşte ultima sesizare, în prezent se efectuează verificări, urmând ca rezultatele cercetărilor să fie comunicate ulterior.

* * *

 Agenţii Postului de Poliţie Reviga au fost sesizaţi cu privire la faptul că, o persoană de sex feminin a distribuit pe raza localităţii, plicuri conţinând materiale electorale, potrivit cărora reprezentantul unei formaţiuni politice ar susţine la alegeri, un alt partid politic.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au identificat pe raza localităţii, o femeie de 37 de ani din comună, care a declarat că a distribuit plicuri cu astfel de mesaje, pe care respectivul reprezentant politic nu şi le asumă.

În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales.