comenzi la domiciliu cliseru.ro

Servicii noi oferite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/02/2018 | Locale Ialomita

Transportul pacienților dializați, în regim propriu și îngrijiri la domiciliu.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia anunța, în luna octombrie 2017, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean, că are în plan achiziționarea a două autoturisme Duster pentru transportul pacienților care au nevoie de dializă.

Mariana Iancu declara că dorește să transforme secția de dializă în centru de dializă, așa cum a fost până în anul 2010, când pacienții au migrat, sub o formă sau alta, către o firmă privată, iar spitalul a înregistrat pierderi enorme.

Astfel că spitalul a rămas cu doar 20 de pacienți, iar firma privată avea 160, deși inițierea unui pacient dializat se face la spital, iar costurile sunt destul de mari.

Recent, reprezentanții spitalului au anunțat că transportul pacienților dializați este realizat acum în regim propriu, fără a se apela la firma prestatoare a serviciilor de transport (Andalex).

Totodată, SJU Slobozia efectuează servicii de îngrijiri medicale la domiciliu / îngrijiri paliative la domiciliu, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate.

foto Spitalul Județean de Urgență din Slobozia