comenzi la domiciliu cliseru.ro

Senatorul Marian Pavel a fost ales președintele PSD Ialomița. Liviu Dragnea, avertisment pentru foștii colegi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/03/2019 | Politica

Senatorul Marian Pavel a fost ales sâmbătă, 9 martie, în cadrul Conferinței Județene Extraordinare a PSD Ialomița, în funcția de președinte al organizației, chiar de ziua sa de naștere, acesta împlinind 44 de ani. În prezența președintelui social-democraților, Liviu Dragnea, a secretarului general al partidului, Codrin Ștefănescu, a zeci de deputați, senatori, secretari de stat, primari, viceprimari, consilieri, actuali și foști președinți de consilii județene, a delegaților la conferință, Marian Pavel a primit, încă o dată, după ce a fost desemnat interimar, girul de încredere al social-democraților ialomițeni.

Marian Pavel îl înlocuiește, astfel, pe Marian Neacșu, demis din partid în urmă cu câteva luni. Deși inițial se vorbea despre doi candidați la funcția de președinte, Marian Pavel și Victor Moraru, lucrurile s-au tranșat cu o zi înainte, în cadrul unei ședințe interne, iar Marian Pavel a rămas candidat unic, fiind ales prin vot deschis.

marian pavel„Stimați colegi, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o astăzi. Îi mulțumesc totodată pentru prezență celui care a fost 12 ani președintele partidului, domnul Silvian Ciupercă. Le mulțumesc domnilor parlamentari care sunt astăzi aici, din dorința lor sinceră de a vă asculta și vă mulțumesc încă o dată domnule președinte că ați venit în Ialomița. Dragi colegi, noi ne vom mai vedea de acum încolo mai des. Astăzi pentru mine este o onoare. Dumneavoastră ați decis ca eu să fiu cel care va coordona această echipă a PSD.  Pentru mine nu va exista doar eu, ci doar noi. Sunteți obișnuiți cu ceea ce fac, cu discursuri scurte. Astăzi ar fi trebuit să am un discurs mai lung, în care să îmi expun ceea ce vreau să fac, dar o voi lăsa pentru altădată. Vă mulțumesc mult”, a declarat noul președinte ales al PSD Ialomița.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a felicitat pe Marian Pavel și i-a urat succes, afirmând totodată că a venit cu drag în această organizație, fiind foarte curios să vadă atmosfera. Asta în condițiile în care, după plecarea lui Marian Neacșu, s-au creat tot felul de discuții, s-au semnat rezoluții, s-au contestat deciziile luate la nivel central, creându-se, astfel, confuzie în rândul membrilor.

Toată lumea a remarcat prezența la conferință a fostului președinte al PSD Ialomița și al Consiliului Județean Silvian Ciupercă, căruia i s-au adresat mulțumiri pentru contribuția sa la unitatea partidului, așa cum la Călărași a fost „reactivat” Doru Ioan Tărăcilă, oameni care au reușit, în perioada cât au condus partidul în respectivele județe, să obțină rezultate foarte bune, iar partidul să fie unit.

liviu dragnea„Am constatat cu satisfacție că această organizație este și mai întărită și mai unită, în condițiile în care mulți spuneau că după plecarea lui Marian Neacșu vor apărea foarte multe tulburări. Nu este adevărat. Acești doi colegi de-ai mei, la care țin foarte mult și îi respect foarte mult (n.r. Victor Moraru și Marian Pavel), ieri au avut o întâlnire cu președinții de organizații locale, cu primarii noștri și care au stabilit care este cea mai bună cale de urmat pentru această organizație. A fost o dovadă de mare înțelepciune. Astăzi, în discursurile colegilor din Ialomița și tineri și ale organizațiilor de femei și ale altor colegi, cum a fost al lui Silvian Ciupercă, pe care am fost tare bucuros să îl revăd, au transmis mesaje foarte clare, fără ezitare, de dorință de implicare, de dorință de a continua în acești doi ani electorali proiecte importante pentru Ialomița, de dezvoltare locală și nu numai, și de determinare ca organizația Ialomița a PSD să fie o organizație fruntașă în rândul organizațiilor din țară”, a transmis Liviu Dragnea în cadrul unei conferințe de presă.

Avertismentul lui Liviu Dragnea față de adversarii politici și foștii colegi – „sper să îi țină cureaua”

În ultima perioadă, PSD a fost ținta multor atacuri, mai mult sau mai puțin virulente. Toate discursurile din cadrul conferinței au făcut cumva referire la adversarii politici și la atacurile acestora la adresa PSD.

În discursul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că aceste atacuri vin pe fondul unui uriaș potențial de creștere al partidului, care pentru adversarii politici este de neimaginat, făcând referire și la cei câțiva protestatari de la USR și PNL care l-au întâmpinat cu  pancarte și huiduieli.

Acest program nenorocit, monstrous, de demonizare a unui partid, a început imediat după alegeri. Deși nu au ce să pună în loc, nici din punct de vedere economic, nici social. Au avut la dispoziție toți anii în care au guvernat de la revoluție încoace. Și ce au pus? Tăieri de salarii, impozitări de pensii, austeritate, descreștere economică”, spunea acesta.

Liviu Dragnea susține că în acea perioadă în România a funcționat OMERTA, legea tăcerii, iar cei care îndrăzneau să facă publice „adevărurile economice” erau înlăturați.

Am văzut afară pe o pancartă mesajul – Vrem justiție, nu corupție! -. Da, și eu vreau și noi vrem. Nu mai vrem să funcționeze în continuare acest sistem care a corupt justiția. Și care încearcă să o corupă în continuare”, reclamând protocoalele secrete încheiate între SRI și ÎCCJ, DNA, Parchetul General și dosarele „măsluite” făcute „prin fraudă presiune și șantaj”.

„(…) Erau liste care se făceau, inclusiv cu complicitatea unora de la noi de la partid, liste cu colegi care să fie executați. Liste făcute de capii SRI-ului. Le-am transmis de la Reșița și de la Târgu Jiu: Să-i țină curelele de cât am să vorbesc eu în această campanie și în acest an. Toți cei care au corupt justiția trebuie să plătească, indiferent cum îi cheamă și indiferent cine îi susține… de aici sau de afară. (…) De ce trebuie să fie o justiție selectivă? S-au învățat, toți acești oameni, în ultima perioadă, că noi doar muncim și încasăm. Și au zburdat așa liber pe câmpii. Dragii mei, de-abia am apucat să vorbim. Țineți-vă bine. Și dați mesajul ăsta și foștilor noștri colegi, care nu au alt obiectiv în viață decât să înjure acest partid care i-a făcut oameni pe toți. Fără rușine! Au devenit și ei slugile sistemului. Unii erau, alții au devenit. Dar le doresc succes și încă o dată… să-i țină cureaua, că de-abia urmează”, i-a avertizat Liviu Dragnea.

Se vorbește serios despre PNDL3

S-a vorbit totodată despre programele de dezvoltare locală depuse în Ialomița, prin PNDL2, CNI, dar și alte investiții, proiectele aflate în curs de implementare însumând, potrivit lui Liviu Dragnea, aproape un miliard de lei noi.

Liviu Dragnea a admis că mai sunt multe de făcut, pentru că „țara a fost ținută zeci de ani de zile în noroi, în sărăcie și subdezvoltare”.

„Ialomița are proiecte de aproape un milion de lei prin PNDL2. Pe noi ne interesează ca acest program să se dezvolte. A început să se vorbească serios de PNDL3. A început să se vorbească serios despre un program separat pentru proiecte de racordare a localităților la rețeaua de gaze. Bani există, încă au probleme colegii primari cu două lucruri – procedurile birocratice care s-au simplificat dar nu suficient și ceva cu care nu se întâlneau înainte, lipsa companiilor care să participe la licitații. Și aici sunt două motive: unul este lipsa resursei forței de muncă, dar și lipsa companiilor care să execute aceste lucrări. Să nu uităm decapitarea unor companii românești de către DNA, ANAF, Antifraudă șamd, că așa au vrut ei. Poate companiile românești o să-și revină cât mai curând, poate văzând și acest program de investiții care funcționează foarte bine, să aibă curaj să își revină și să participe la licitații”, a precizat Liviu Dragnea.

Bariera de la Drajna – în șase luni poate se vor demara lucrările

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai avut un „as în mânecă”, un subiect care ne afectează pe toți cei care tranzităm DN21 Slobozia – Drajna. Bariera la care se așteaptă uneori și 40 de minute, iar traficul se blochează pe zeci de kilometri. Deși s-a considerat norocos că nu a avut de așteptat decât cinci minute, Liviu Dragnea i-a rugat atât pe noul ministru al Transporturilor, cât și pe prim-ministrul României să aibă în vedere această investiție cât mai curând.

„Sper că noul ministru al Transporturilor mă aude. Vreau să țină cont de acest pod de la Drajna trebuie să fie realizat. De prea mulți ani românii din toată țara stau la coadă la acea barieră și la acea cale ferată. Sunt studii făcute. Îl rog foarte mult să înțeleagă lucrul ăsta. În rest, banii de dezvoltare locală și celelalte investiții, în spitale, în școli, în ulițe, în drumuri, trotuare, apă, canalizare, ele curg. Dar le blocați accesul în acest județ în acest mod, cu acea barieră. Luați-o ca prioritate. O rog și pe doamna prim-ministru să țină cont de asta. Eu am adresat o rugăminte. Am înțeles că sunt studiile făcute, iar din câte am înțeles în cinci – șase luni urmează să fie elaborată documentația și să înceapă efectiv lucrările. Eu o să întreb destul de des despre acest subiect pentru că nu este numai pentru Ialomița. Și nu mi se pare ceva extraordinar de complicat de realizat”, a mai spus Dragnea.