comenzi la domiciliu cliseru.ro

Senatorul Gabi Ionașcu: „Băieții” care conduc municipiul Slobozia sunt total rupți de realitate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/03/2019 | Politica

Senatorul Gabi Ionașcu și-a prezentat luni, 25 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, raportul activității parlamentare pentru anul 2018, având, totodată, câteva precizări de făcut cu privire la bugetul de stat pentru 2019 și, implicit, al municipiului Slobozia, catalogat ca unul al „minciunii și incompetenței”.

Din raportul de activitate am putea enumera câte luări de cuvânt, inițiative legislative, interpelări, declarații politice sau întrebări a avut senatorul Gabi Ionașcu anul trecut, însă ne vom îndrepta atenția spre subiectele abordate de acesta care privesc strict municipiul Slobozia. Să nu uităm că Gabi Ionașcu a fost ceva vreme primar dar și consilier al municipiului.

Senatorul acuză reprezentanții municipalității de minciună și incompetență crasă, că „măsluiesc” adevărul cu tupeu și că sunt rupți de realitate, propunând „cucuri”, adică proiecte aiuristice, cum ar fi pistele pentru biciclete, în condițiile în care orașul este sufocat, infrastructura rutieră este la pământ, drumurile sunt înguste iar posibilitatea de lărgire este aproape inexistentă, mașinile sunt parcate „bară la bară”, iar parcări nu există pentru a elibera carosabilul. Totodată reclamă calitatea decidenților, primar și consilieri locali, susținând că este „mediocră”, unii dintre aceștia făcând parte din „tagma trădătorilor”, a „analfabeților funcționali, nepricepuților și slugilor de partid”. În ceea ce privește corpul funcționarilor publici, senatorul Gabi Ionașcu consideră că este plin (cu câteva excepții de care nu s-au putut dispensa) de „fetițe cu fustițe”, „lipitori de afișe” și alți „incompetenți avansați pe bază de PCR (pile, cunoștințe și relații)”.

„Contagiunea minciunii și incompetenței s-a răspândit de sus în jos în toate instituțiile Statului Român, de la nivelul Parlamentului și Guvernului până la administrațiile regionale și locale. Instituția Consiliului Local și a primarului Municipiului Slobozia nu fac excepție. Iată care sunt argumentele:

1. În Hotărârea Consiliului Local nr. 4/31.01.2019 „se aprobă acoperirea deficitului Secțiunii de dezvoltare pe anul 2018, în sumă de 5.181. 750,41 lei”. Ce demonstrează acest act: a) s-au angajat proiecte de dezvoltare fără să fie acoperite de finanțare – sancțiune prevăzută de lege.

2.Hotărârea sus menționată demonstrează că s-au supraestimat „cheltuielile de funcționare” – probabil cheltuielile salariale așa cum demonstrează execuția bugetară la sfârșitul trimestrului III al anului 2018, dar mai grav afectarea dezvoltării Municipiului Slobozia.

3. Din Hotărârea 192/25.10.2018 privind „aprobarea contului de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli” pentru trim. III din 2018, după 9 luni constatăm următoarele:

     a. Veniturile bugetare încasate sunt de 57,75% și nu cel puțin 75% cât ar fi fost normal;

     b. Sumele încasate din TVA numai 11,7%, fapt care demonstrează că actualul lider al administrației locale nu este iubit de șefii săi din Consiliul județean;

     c. Subvențiile de la bugetul de stat au fost de numai 16,26%, iar din PNDL 2 – infrastructura din Cartierul pentru tineri Gara Slobozia Nouă s-au obținut 0 lei;

     d. Veniturile secțiunii de funcționare sunt de 81,75% iar pentru dezvoltare de 18,25%, din care s-a cheltuit numai 4,65% din totalul resurselor bugetare programate pe anul 2018;

     e. Cheltuielile bugetare au fost executate cât s-a încasat, adică 57,75%, fapt care demonstrează că veniturile bugetare au fost umflate în mod nerealist, investițiile fiind sacrificate pe „altarul” cheltuielilor de funcționare din care cu predilecție pentru salarizare;

     f. Cele mai slabe „performanțe” se înregistrează la capitolul investițiilor pentru dezvoltare publică – 36,2%, adică numai 1,8 milioane lei din cele 4,9 milioane prevăzute, respectiv la capitolul investiții pentru mediu (apă-canalizare-epurare) – 0,34%, adică 950 lei (!) din 275.000 lei cât a fost prevăzut. În extrem de gravă suferință este capitolul transporturi, din care se finanțează infrastructura corespunzătoare. Execuția pe 9 luni este de 0,52%, adică 42.721 lei față de o prevedere de 8.157.220 lei. Din aceste sume ar fi trebuit ca primarul „să scoată din noroi” tinerii din Cartierul Gara Slobozia Nouă, după modelul d-nei prim ministru Dăncilă care a scos satele din noroi! Ce dovedește aceasta? Minciună și incompetență crasă.

g. În prima ședință de Consiliu local din anul acesta identifică… „cucuri” – adică aprobarea unor documentații precum: Creșterea serviciilor sociale în loc de locuințe pentru cei săraci și utilizarea eficientă a disponibilității muncii acestora; Creșterea mobilității urbane atât timp cât infrastructura circulației pietonale este precară sau nu există (a se vedea cartierele Tineretului Gara Slobozia Nouă, Slobozia Nouă, Bora, și multe cartiere noi; Piste pentru biciclete atât timp cât actuala infrastructură de transport nu asigură circulația mijloacelor auto și pietonale; Reducerea emisiilor de carbon, imposibil de realizat din cauza stării precare a sistemului rutier, pe zone acesta nu există; Regenerarea spațiului urban în contradicție cu eșecul proiectului „groapa lui Stoica” și „Moș Crăciun” convertit într-o statuie pretinsă a fi Mihai Viteazul, monument de for public finanțat și amplasat ilegal; Înființarea unui Cimitir municipal pe terenuri cumpărate, după unii la preț prohibitiv.

Toate aceste demonstrează fără echivoc că „băieții” care zic că conduc municipiul sunt total rupți de realitate: bani nu au pentru finanțare atât timp cât sunt împrumutați aproape 61 mil. lei, cea mai riscantă acțiune să aduci veniturile din viitor și să le arunci în „groapa lui Stoica”, o platformă industrială gestionată clientelar cu șefi de partid, peste care se adună și spezele financiare care trebuie plătite Uniunii Europene pentru eșecul proiectelor finanțate. Vă aduceți aminte de promisiunile din campania electorală din 2016 când Mocioniu și Moraru de pe caldarâmul din fața Parlamentului European promiteau că aduc bani de la UE? Au mințit amândoi, trebuie să dăm noi banii la UE!

4. Din „dezastruoasa moștenire de la Ionașcu”, Stoica și Mocioniu au reușit să taie câteva panglici la lucrările rămase în stadiu final de execuție, restul abandonându-le sau mai grav demolându-le precum sala de sport de la Școala nr. 6 pe care au amplasat un balon presostatic (un fel de Colectiv II) pentru modesta sumă de cca 700.000 lei – cheltuială totală!

5. Calitatea decidenților, primar și consilieri locali, este mediocră, unii dintre aceștia facând parte din „tagma trădătorilor”, a analfabeților funcționali, nepricepuților și slugilor de partid, pe când ceilalți fac parte dintre „învârtiți” pentru diferite sinecuri sau unii dintre ei sunt deja condamnați penal pentru infracțiuni în legătură cu mandate pe cale le-au deținut.

6. Corpul funcționarilor publici, cu câteva excepții de care nu s-au putut dispensa, este plin de „fetițe cu fustițe”, „lipitori de afișe” și alți incompetenți avansați pe bază PCR (pile, cunoștințe și relații) ca să fiu elegant! Dovada? Procedura curentă a angajărilor pe posturi inferioare sau cu contract de muncă, apoi promovați în funcții publice de execuție sau conducere. Printre salariații aparatului de lucru al primarului găsim activiști de partid din ambele categorii sociale și de sex!

7. Nepriceperea gestiunii treburilor publice este evidentă, dovadă fiind nemulțumirea și lehamitea slobozenilor de a mai critica actuala administrație. Aduc câteva argumente: organizarea Sărbătorilor Sloboziei, cumpărarea pământului pentru flori din Bulgaria, dispariția unor depozite de fier vechi sau „mătrășeala” cu demolarea conductelor de termoficare etc. Din eleganță am spus nepricepere, dar este posibil ca unele instituții ale statului, precum Curtea de Conturi, DNA sau alte parchete pot „defini” mai bine actele comise.

8. Din „concubinajul” minciunii și incompetenței actualei administrații publice a Sloboziei, s-a născut un „monstru” mult mai periculos, tupeul. Exemplific: tupeul de a „măslui” adevărul, arătându-ne „luminița de la capătul tunelului” unor proiecte și nu a faptelor utile societății slobozene, tupeul de a te arăta cât mai rar cetățenilor lăsându-le acestora impresia că sunt extrem de preocupați de soarta orașului, tupeul de a minți cu nerușinare că veghezi la bunăstarea locuitorilor scumpindu-le și gunoiul, tupeul de a-ți majora salariul de mai bine de zece ori față de câștigul de cca. 1.400 lei net al locuitorilor pe care-i conduci, tupeul de a promova în funcții publice „aserviți” incompetenți și aroganți cu cei care le plătesc lefurile grase etc.

Păcat că toleranța slobozenilor este strivită de călcâiul mincinoșilor și incompetenților. În ce mă privește, după episodul „apa lui Ionașcu”, speram și eu că slobozenii vor avea parte de o administrație mai bună și eficientă, care să fi ridicat „ștacheta” mai sus decât am făcut-o eu! Din mandatele mele am înțeles că trebuie să dau peste „mâna” fără nesaț a unor șefi de partid ai mei, că trebuie să confer mai multă prestanță și onoare orașului și locuitorilor, aceasta speram și eu! Ce a urmat, mascați și rețineri, dosare penale și condamnări, râsul cu Moș Crăciun, groapa lui Stoica etc.”, precizează senatorul Gabi Ionașcu.