Senatorul AUR, Rodica Boancă, invită ialomițenii la Alba Iulia, de 1 decembrie
Senatorul AUR de Ialomița, Rodica Boancă, președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, a susținut vineri, 25 noiembrie, o primă conferință de presă la cabinetul din Slobozia, în cadrul căreia a abordat o serie de subiecte locale și naționale.
Senatorul a vorbit despre campaniile și acțiunile AUR, despre anumite inițiative legislative, despre problemele administrației din Slobozia, dar în special despre „cele mai proaste decizii ale guvernării Ciucă”, la un an de la preluare.
Cardul AUR
Reprezentantul AUR a anunțat în cadrul conferinței de presă faptul că formațiunea politică pune la dispoziția tuturor simpatizanților, afiliați politic sau nu, „cardul AUR”. Acest „card de loialitate” le va facilita accesul celor îl dețin la diverse acțiuni civice, pe listele de alegeri, în structurile județene sau centrale.
„AUR are în desfășurare două campanii foarte importante, „AUR te aude”, prin care cetățenii pot sesiza diverse probleme pe care le întâmpină în relația cu instituțiile statului, și campania „E nevoie de toți”, pentru a schimba paradigma politică din România. În cadrul acestei campanii, simpatizanții AUR sau cei care vor să se implice în diverse activități civice alături de noi, dar nu vor, sau nu pot, să devină membri, pot beneficia de un card AUR, un fel de card de loialitate, care îi facilitează posesorului accesul pe listele de alegeri dacă dorește, prezența în perioada alegerilor în secțiile de votare, accesul la acțiunile AUR etc. Prin acest card, care este confidențial, omul respectiv își asumă că la un moment dat poate să fie pe o listă, să candideze sau să se implice în acțiunile noastre”, a precizat Rodica Boancă.
Totodată, senatorul Rodica Boancă a invitat ialomițenii la Alba Iulia, de 1 decembrie, iar cei care vor să participe pot lua legătura cu reprezentanții AUR, atât la sediile pe care le dețin, ori pe pagina de Facebook, pentru detalii suplimentare.
„Cartea neagră a guvernării Ciucă”
Senatorul a făcut și o scurtă prezentare a „celor mai proaste decizii pe care le-a luat acest guvern și a impactului social pe care aceste decizii le-a avut”.
„Este guvernul foamei, iar la un an de la intrarea la guvernare a coaliției PNL-PSD-UDMR, putem să constatăm dezastrul național produs. Cel mai nevralgic punct al societății din acest moment îl reprezintă facturile la energie electrică și gaze (…) Prețurile enorme la energie și total nejustificate au fost create în primul rând de liberalizarea pieței și apoi de acea plafonare a prețurilor, pe care ei ne-au prezentat-o ca pe o procedură salvatoare. Din nenorocire, s-a dovedit un eșec total. Deși am cerut în repetate rânduri reglementarea, unde prețul se poate controla. (…) Liberalizarea pieței într-un moment în care România nu era pregătită la acel moment a dus la ieșirea balaurilor și deschiderea cutiei Pandorei și ne-am trezit în fața unor prețuri care efectiv au explodat (…)”, a precizat Rodica Boancă.
Senatorul a mai vorbit despre pensii, „un alt punct nevralgic” al guvernării PNL – PSD-UDMR, și despre „amăgirea pensionarilor”, despre pensiile speciale și necesitatea anulării sau impozitării lor, dar și despre inițiativele AUR care, în opinia acesteia,deși ar reduce din inechitățile sociale sau au îndrepta anumite probleme, sunt respinse de majoritatea din Parlament, existând un fel de „boicot” la adresa AUR, creat de PNL, PSD și UDMR.
„Se continuă aceeași politică a păcălirii și a manipulării opiniei publice. Pensionarii reprezintă în bazinul electoral al PSD o masă extrem de importantă și este cel puțin imorală această încercare a PSD-ului de a mitui oamenii, oferindu-le niște vouchere, niște ajutoare, care de fapt nu se văd în bunul lor trai, pentru că acei bani se duc pe medicamente, pe facturi, pe tratamente. (…) Mai simplu era să se țină în frâu prețurile la energie, la combustibil (…), pentru că acum ce iei cu o mână, dai cu alta și de fapt dezechilibrul este același. Noi, cei de la AUR, am depus două proiecte de lege care arată corelarea pensiilor, salariilor minime și coșul zilnic. (…) La ora actuală, coșul lunar ajunge undeva la 3.000 de lei, pentru nevoile primare ale unei familii restrânse, pentru a-și duce zilele”, a mai spus senatorul Rodica Boancă.
Parlamentarul de Ialomița a salutat totodată începerea activității Comisiei de cercetare a achizițiilor din pandemie, vicepreședinte al comisiei fiind chiar George Simion, președintele AUR, susținând că în perioada următoare se vor depune toate eforturile pentru lămurirea unor situații care s-au petrecut în acea perioadă și care nu au fost tocmai legale.
„Privitor la salubritatea din Slobozia, putem spune că unii țin mătura și alții fărașul”
Rodica Boancă a punctat și subiecte legate de dezechilibrele din administrația locală, din zona socială sau din alte domenii.
Senatorul a adus în discuție legalitatea comasării Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Slobozia cu Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, o comasare, în opinia acesteia, „forțată”, făcută de Consiliul local și Primăria Slobozia, și care ar avea în spate, potrivit unor zvonuri, „niște intenții nu tocmai creștinești, dorindu-se înstrăinarea și transformarea spațiului”, în favoarea unor investitori privați. Și nu va fi singura decizie de acest fel.
Totodată, a vorbit și despre necesitatea înființării unei bănci agricole, o inițiativă legislativă AUR, care să vină în sprijinul fermierilor, prin credite bancare avantajoase, mai ales în perioada post-calamități naturale. Nu în ultimul rând, a prezentat situația micilor producători care sunt pasibili de închisoare dacă vor face tratamente fitosanitare fără „o firmă specializată”, firme care, în opinia senatorului, „îi vor jupui pe micii fermieri”.
Reprezentantul AUR a adăugat faptul că în această perioadă se fac deplasări în localitățile județului pentru a discuta cu cetățenii, dar și cu edilii, referitor la amendamentele la buget pe care urmează să le depună, cu privire la unele investiții necesare.
„Așteptăm din partea tuturor ediilor din județ astfel de sugestii, pentru că în mod clar Ialomița are nevoie de investiții, iar eu am constatat cu întristare că în cadrul dezbaterilor pe buget nu apare Ialomița decât sporadic, ici-colo, câte o solicitare, pe când alte județe vin masiv cu astfel de solicitări. Și cum în Ialomița ambii senatori sunt din partea Alianței pentru Unirea Românilor, este de datoria mea să vin în întâmpinarea administrațiilor locale cu această propunere. Până acum, primarii cu care am vorbit s-au arătat foarte interesați și chiar s-au bucurat că în sfârșit cineva îi întreabă și este în asentimentul lor. Mi-au spus că au nevoie de multe investiții, că se chinuie foarte mult să facă în localitățile lor diverse lucrări pentru că nu primesc banii solicitați și au fost extrem de mulțumiți de această inițiativă a mea și chiar au spus că îmi vor transmite. Repet, este total dezinteresat demersul meu, pentru că în momentul în care se discută bugetul țării, bugetul județului, toți trebuie să facem front comun, pentru că aici trăim”, a mai spus senatorul Rodica Boancă.
Rodica Boancă a mai atras atenția și asupra unor probleme din municipiul Slobozia, pornind de la curățenia deficitară și până la „haosul în care se scaldă autoritățile” cu privire la poluare, la „legea mirosurilor care nu are norme de aplicare”, afirmând că pe 7 decembrie se va întâlni cu ministrul Mediului pentru a-i prezenta multitudinea de probleme de la nivel local din punct de vedere al mediului și „poate va reuși o deplasare sau va trimite un corp de control”.
„Referitor la salubritatea din Slobozia, putem spune că unii țin mătura și alții fărașul, iar orașul este într-o mizerie de nedescris”, a adăugat senatorul.
Senatorul AUR a mai vorbit și despre lucrările la Spitalul Județean, care trenează nepermis de mult, dar și despre erorile de planificare, susținând că la UPU avizele pentru redimensionarea instalației electrice și sanitare se pare că nu au fost solicitate, având în vedere faptul că extinderea și dotarea UPU cu aparatură medicală vin „la pachet” cu un consum mai mare de energie electrică.
Reprezentantul AUR a adus în discuție și lucrările la pistele de biciclete din municipiu, în opinia acesteia fiind neconforme cu standardele UE, dar și alte subiecte, precum iluminatul public, lipsa asfaltărilor în Slobozia Nouă, dar și problemele din cartierul Bora, cu privire la apele pluviale care afectează gospodăriile în perioadele cu vreme nefavorabilă.