Seminarii pentru 30 de elevi din județul Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

ACCEPTĂ! ÎNȚELEGE! RESPECTĂ! Seminarii pentru 30 de elevi din județul Ialomița

Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială a dat startul seminariilor Ambasador pentru Drepturile Omului, dedicate nediscriminării, participării active în cadrul comunităților și managementului de proiect comunitar.

30 de elevi din școlile din Andrășești, Bărbulești și Traian, județul Ialomița , vor participa în cadrul celor 2 seminarii, organizate în perioada 7-11 Octombrie 2015 la Complex Panoramic, Rânca. Elevii au fost selectați în urma campaniei de promovare a drepturilor omului și a cetățeniei active în școli și în baza unor chestionare motivaționale care au refectat gradul de implicare al elevilor în procesul de învățare, interesul acordat subiectelor noi și dorința de a-și dezvolta comunitățile din care fac parte.

Seminariile de instruire fac parte din activitatea premergătoare implementării unei serii de  proiecte comunitare, dezvoltate de către elevi cu sprijinul mentorilor și a echipei ADIS, ce vor fi premiate în cadrul unui festival-concurs, organizat la nivelul județului Ialomița. Scopul acestora este dezvoltarea participării active promovate de către proiectul “Tânăr implicat! Ambasador pentru drepturile omului, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Partenerii Asociației pentru Dezvoltare și Incluziune Socială în cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Politici Publice și Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, valoarea totală finanțată a proiectului fiind de 74.852,78 Euro.