comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, urmărit penal pentru luare de mită și favorizarea infractorului

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de CRISTUDOR DUMITRU, procuror șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și favorizarea infractorului, TAIFAS DANIEL VASILE, om de afaceri, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de dare de mită și favorizarea infractorului și ANDRONACHE MONICA, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită și favorizarea infractorului.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 11 februarie 2013 până în prezent, învinuitul Cristudor Dumitru, în calitatea sa de procuror, împreună cu învinuiții Taifas Daniel Vasile și Andronache Monica, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităților judiciare germane, astfel încât persoanele respective să distrugă și să ascundă documente și obiecte compromițătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, zădărnicind astfel urmărirea penală și, implicit, lipsind de finalitate activitățile de percheziție dispuse de autoritățile judiciare germane pe teritoriul României. Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autoritățile germane pentru evaziune fiscală a constat în înștiințarea cu privire la data efectuării perchezițiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a părăsi teritoriul țării, suportarea costurilor asistenței juridice.

La data de 23 mai și 1 iunie 2013, în schimbul  efectuării unor acte contrare  îndatoririlor de serviciu  și anume neadoptarea unor măsuri  de protecție minimale care să asigure conspirativitatea activităților de percheziție ce urmau a fi efectuate de autoritățile judiciare germane în municipiul Slobozia în perioada 03.06.2013 – 05.06.2013, magistratul Cristudor Dumitru a primit de la Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul lui Andronache Monica, materiale de construcție și amenajarea spațiului, în valoare totală de 5.354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea unui imobil aparținând unei societăți comerciale la care asociat este fiul magistratului.

Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️