comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ședință inedită în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Video Permanența Consiliului Eparhial

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/03/2020 | Locale Ialomita

În contextul riscului de răspândire a virusului Coronavirus (COVID-19), la Nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a avut loc prima ședință de lucru în sistem videoconferință.

Astfel, miercuri, 18 martie 2020, membrii Permanenței Consiliului Eparhial s-au întâlnit în ședință de lucru prin intermediul unui platforme de videoconferințe (platforma online Zoom).

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-a desfășurat sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal neclerical în cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-a luat act de adresa Cancelariei Sfântului Sinod în legătură cu modificarea Planurilor – cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, în contextul publicării Legii nr. 221/18 noiembrie 2019, pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Este posibil ca în perioada ce urmează ședințele de lucru ale Permanenței Consiliului Eparhial să se desfășoare tot sub această formă pentru a nu se crea blocaje în activitatea curentă a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor