comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ședința de constituire a Consiliului local Slobozia. Viceprimarii aleși – Mușat și Gradea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/06/2016 | Politica

Vineri, 24 iunie, consilierii locali declarați aleși în Consiliul local Slobozia au fost convocați pentru ședința de constituire. Ședința a fost prezidată parțial de Sava Ștefan, decanul de vârstă, asistat de doi dintre cei mai tineri consilieri – Alina Chesaru și Andreea Conescu, în prezența prefectului Gigi Petre.

La ședință au participat și europarlamentarul Victor Negrescu, deputatul Marian Neacșu, senatorul Marian Pavel, deputatul Mihăiță Găină, deputatul Aurelian Ionescu, ex-vicepreședintele C.J. Ștefan Mușoiu, dar și membri ai partidelor reprezentate în consiliu.

Pentru început, trebuie spus că au renunțat la mandatul de consilier Ioan Martin, Vetu Ionel (supleant al lui Ioan Martin), Dacici Mirela – toți de la PNL, în locul lor fiind desemnați Ojog Mihaela și Avram George, de la ALDE a renunțat Gae Ionel (ales vicepreședinte CJ), în locul acestuia fiind desemnată supleant Alina Chesaru, iar din partea PSD, în locul lui Adrian Mocioniu care a câștigat mandatul de primar și a lui Gheorghe Puia, care a renunțat la mandatul de consilier, au fost desemnați supleanți Patrichi Liviu Daniel și Petrescu Dumitru Daniel.

Așadar, în ordine alfabetică, cei 21 de aleși din Consiliul local Slobozia sunt: Avram George Ovidiu, Băcanu Valentin, Beciu Elisabeta, Bocu Robert, Brânză Sorin, Chesaru Alina Gabriela, Conescu Andreea, Croitoru Denca Luminița, Gheorghe Rafael Dănuț, Gradea Rudolf, Ionașcu Gabi, Ion Elena, Mușat Gabriel, Ojog Mihaela (absentă), Patrichi Liviu Daniel, Petrescu Dumitru Daniel, Puchianu Silviu, Radu Paros Mihăiță, Sava Ștefan, Zainea Manuela, Zamfir Cezar Sorin.

Au fost anunțate de asemenea și grupurile politice constituite în Consiliul local Slobozia, respectiv PSD și ALDE, PMP și Partidul Ialomițenilor, iar PNL și UNPR nu s-au constituit în alianțe.
După depunerea jurământului de către consilieri, primarul Adrian Nicolae Mocioniu a fost validat în funcție și a depus, la rându-i, jurământul.

A urmat alegerea viceprimarilor municipiului Slobozia din rândul consilierilor locali, cu voturile exprimate secret de către majoritatea consilierilor locali în funcție.

Au fost făcute două propuneri din partea PSD-ALDE, respectiv Gabriel Mușat și Rudolf Gradea.
În urma numărării voturilor, pentru Mușat Gabriel, din cele 20 de voturi valabil exprimate, 16 au fost pentru și 4 împotrivă, la fel fiind și pentru Rudolf Gradea.

În Consiliul local Slobozia, PSD are 9 consilieri, PNL – 5, ALDE – 2, UNPR – 2, PMP – 2, PI -1.
Despre organizarea evenimentului, nu putem spune multe. Doar înghesuială, cald, aer condiționat stricat în timpul ședinței, oameni transpirați…