comenzi la domiciliu cliseru.ro

Secție de șah deschisă în cadrul Clubului Sportiv Satori din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2014 | Locale Ialomita, SPORT

Șahul a captivat mintea umană de foarte mulți ani, și asta pentru că este, în primul rând, distractiv. Tocmai de aceea mulți dintre copii ar trebui să-l practice.

Este un joc care ajută la creșterea coeficientului de inteligență, la îmbunătățirea abilităților, încurajează gândirea critică, creativă și originală. Prin șah se exersează luarea de decizii rapide și exacte sub presiunea unei limite de timp și gândire, o calitate care ajută copiii să obțină rezultate mai bune la examene. Șahul este o provocare pentru copiii înzestrați cu inteligență, în timp ce copiii cu rezultate mai slabe la școală învață să studieze. Șahul este distractiv și este o foarte bună formă de dezvoltare socială.

Din aceste motive, dar și din multe altele, sâmbătă, 22 februarie, Clubul Sportiv Satori a deschis o secție de șah, ce va fi coordonată de Daniel Nițu, după ce, cu o săptămână în urmă, a inaugurat secția de GO, coordonată de Nicolae Popa.

„De-abia aștept să creăm campioni. Această secție va fi afiliată la Federația Română de Șah. Îi mulțumesc lui Daniel pentru această inițiativă, pentru că datorită lui sunteți dumneavoastră astăzi aici. (…) Clubul împlinește anul acesta 20 de ani. Mă bucur că am mai adăugat o secție în cadrul acestui club”, afirma Cristi Ursu, șeful Clubului.

La eveniment a participat și Radu Constantin, maestru de șah, din Fetești, care și-a exprimat bucuria de a vedea în Slobozia un loc unde cunoștințele în domeniul șahului vor fi împărtășite iubitorilor acestui sport al minții.

„Am plăcerea să particip la această inaugurare a secției de șah a clubului Satori. Sunt bucuros că sunt mulți copii care au venit și sper să participe la progresul cunoștințelor în domeniul șahului. Spunea cineva că „a învăța șah este ușor, greu este să joci bine”. Așa că vă doresc tuturor să învățați șah și să jucați bine”, afirma Radu Constantin.

La eveniment au mai participat prefectul județului, Gigi Petre, dar și președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă.

„Este mai mult decât o secție de șah. Este, dacă vreți, o reuniune a jocului minții, a inteligenței și a viziunii pe care o ai asupra oricărei partide. Cine practică șahul, va practica întotdeauna cele mai frumoase îndeletniciri umane, de a încerca să vezi puterile advsersarului și de a vedea modelele din viitor. Vă felicit pe toți și vă îndemn să practicați acest sport cu stăruință”, a încheiat președintele C.J. 

Citește și: În cadrul Clubului Satori din Slobozia s-a deschis o secție de GO