Ziarul Obiectiv Ialomita
Ziarul Obiectiv Ialomita

Știri locale din județul Ialomița

  • HOME
  • Infotrafic
    • Anunțuri
  • Anunțuri și Informaţii Utile
  • Lege şi Ordine
  • Locuri de muncă
  • Locale Ialomița
  • Evenimente
  • Politică
  • Vremea
  • Magazin
    • Stiri nationale
    • No comment

Se vrea realizarea unui centru expozițional în Slobozia, dar și două ediții ale târgului Agroial

Publicat de Obiectiv Ialomita
6 octombrie 2012, 3:51 PM

Tractoare, combine, utilaje agricole, echipamente și instalații de irigat, unelte și utilaje pentru micii fermieri, îngrășăminte chimice, pesticide, erbicide, tratamente fitosanitare și zooveterinare, semințe și material săditor, produse agricole, horticole, toate acestea au putut fi văzute la cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară “Agroial Partener”, care s-a desfășurat în perioada 26 – 28 septembrie, pe platforma Oyl Company Holding AG, lângă Kaufland Slobozia.

Târgul Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară - Agroial PartenerTârgul Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară - Agroial PartenerTârgul Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară - Agroial Partener

Cum fermierii moderni știu că succesul în agricultură vine împreună cu găsirea unor parteneri de încredere, care să le furnizeze mașini și utilaje performante, să le asigure livrarea rapidă a pieselor de schimb și un service prompt, la acest târg au participat peste 20 de expozanți, mai noi sau mai vechi în domeniu, toți cu dorința de a-și etala cele mai bune produse.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa, Nicolae Stanca, a declarat în deschiderea manifestării, că la acest târg participă, pe lângă societăţi din ţară, şi o firmă din Bulgaria şi speră ca această manifestare să îşi atingă scopul propus.
„După ce se va încheia această manifestare, probabil vom avea o întâlnire cu expozanţii, cu responsabilii din domeniul agricol, în vederea realizării unui alt program de expoziţii. Ne gândim să facem chiar două ediţii pe an ale acestui târg, dacă reuşim să dezvoltăm într-un anumit mod acest spaţiu”, spunea Nicolae Stanca.
Primarul Sloboziei, Alexandru Stoica, susţinea că în viitor se are în vedere, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, să realizeze un centru expoziţional în municipiu, având în vedere numeroasele cereri pentru desfăşurarea unor astfel de manifestări într-un spaţiu adecvat.

La eveniment au fost prezenţi și prefectul judeţului, Constantin Atanasiu, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, vicepreședintele C.J. Ștefan Mușoiu, dar şi alţi oficiali.
În zilele care au urmat, expozanții și-au așteptat potențialii clienți, au stabilit și câteva contacte, însă nu pe cât se așteptau. Unii s-au declarat oarecum dezamăgiți, pentru că târgul nu a fost suficient de bine mediatizat în zona rurală, acolo de unde de fapt așteaptă cumpărătorii, însă efortul organizatorilor de a găsi acest loc de desfășurare a fost apreciat de participanți.

Ziua orezului, „pe câmpiile” fiscalității

Ziua Orezului a început  joi, 27 septembrie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia,  cu conferința “Cultura orezului – o oportunitate pentru producãtorii agricoli din județul Ialomița”, fiind inclusă și expoziția Riso Scotti. La acest eveniment au participat și secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, prefectul Constantin Atanasiu, președintele C.J. Silvian Ciupercă și alții.

Gheorghe Albu a vorbit despre parcursul activității de cultivare a orezului în județul Ialomița, dar și în alte zone, catalogând că, la ora actuală, România este orezăria de lux a Europei. De asemenea, a vorbit despre beneficiile orezului asupra sănătății, dar și din punct de vedere economic. Cu toate acestea, în opinia sa, balanța comercială este deficitară.
Gheorghe Albu a mai vorbit și despre fondurile europene care pot fi atrase pentru dezvoltarea exploatațiilor agricole, dar cel mai mult a vorbit despre relansarea fiscală în agricultură

Acesta, citând un agricultor, a spus că cea mai mare calamitate în agricultură nu este seceta, ci fiscalitatea. Iar pe acest subiect a vorbit destul de mult, până când a început să plictisească.
Drept urmare, la un moment dat, președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, i-a atras atenția să „revină la orez” totuși, iar când a luat cuvântul, l-a „taxat”, propunându-i să se organizeze în viitor și o zi a fiscalității, având în vedere că discuțiile despre orez s-au transformat în discuții despre cu totul altceva.
„Nu suntem la zilele fiscalității, nici la zilele legate de filosofia de impozitare a bunurilor cedate spre administrare altor persoane juridice. Vreau să organizăm o zi a fiscalității, o zi a tehnicii fiscale… Domnilor și dragi tineri, trebuie să înțelegeți că oamenii care se năclăiesc și se blochează în astfel de lucruri, nu sunt oameni care au viziune. Una este filosofia fiscală, și constrângerea majoră a țării, care spune că în țara asta nu avem suficienți bani pentru sănătate, pentru învățământ, pentru infrastructura rutieră, pentru agricultură și pentru asistență socială. Asta este filosofie fiscală. Este constrângere majoră. Și după această constrângere majoră vin decizii, care decizii înseamnă mai multă rigoare, mai multă simplitate și mai multă eficiență. Domnii au dreptate când spun că astfel de măsuri nu generează eficiență, ci un balamuc mai mare, un haos mai mare. Dar trebuie să facem distincție între tehnica fiscală și filosofia fiscală (…)”.
După acest discurs, reprezentantul stațiunii de cercetare-dezvoltare pentru agricultură din Brăila a prezentat un material privind importanța orezului și situația cultivării lui în România.

Bun e vinul ghiurghiuliu…

degustare vin - Podgoria Fetești - Agrofam HoldingMihai Marin - oenologTot joi, începând cu ora 17.00, la Complexul Privighetoarea, a avut loc o degustare de vinuri autohtone, din Podgoria Fetești a societății Agrofam Holding, în prezența oenologului Mihai Marin. Viață lungă –Fetească Regală, Crâmpoșie, Băbească sunt doar câteva dintre sortimentele de vinuri prezentate și degustate de participanți, după ce oenologul Mihai Marin le-a explicat cum să recunoască un vin de calitate. De asemenea, acesta a făcut un istoric al viticulturii din județul Ialomița, aflând astfel că din 6.000 de hectare de vie cât exista înainte de 1989, au mai rămas 50 hectare, la Fetești.
Vineri, în ultima zi a târgului, plictiseală mare. Pe un soare prea arzător pentru luna septembrie, vizitatorii s-au cam lăsat așteptați. Așa că, mulți dintre expozanți au găsit soluția pentru a învinge plictiseala și s-au retras la terasa amenajată lângă târg, la un mic și o bere. Per total, târgul a fost un succes, luând în considerare veșnica criză în care se află România.

agricultura agroial camera de comert ialomita ialomita slobozia

Știri recente:

Mobilizare a polițiștilor din Fetești pentru găsirea unei tinere care a anunțat că este sechestrată
Fundația pentru Tineret Ialomița a lansat proiectul „Centrul de Tineret – Spațiul Dezvoltării Tinerilor!”
Trei persoane din Galați, prinse în flagrant la Slobozia cu 75 kg de pește fără documente de proveniență. Una dintre ele este acuzată și de înșelăciune
Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița caută viitori specialiști în uniformă
„Ziua Grâului Bărăgan” se organizează în localitatea Mihail Kogălniceanu, din județul Ialomița
Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️

Program de gardă farmacii,
Slobozia, luna MAI 2025
agrichim>
Diami
Telefonul Varstnicului
ziare.org   ziare & stiri
  • Termeni și condiții
  • Politica de Confidențialitate
  • Obiectiv Ialomița utilizează cookies. Află mai multe
  • Contact
Facebook Twitter Youtube Instagram
Ziarul Obiectiv Ialomita © 2011 - 2025 | obiectiv.net