comenzi la domiciliu cliseru.ro

Se pregătește un nou festival-concurs: Vocea Ialomiței

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2014 | Locale Ialomita

Festivalul-concurs județean de interpretare a muzicii ușoare „Vocea Ialomiței”’ va avea loc pe 22 mai, potrivit organizatorilor, respectiv Direcția Municipală pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia și Consiliul Local al Tinerilor Slobozia.

vocea ialomitei
Festivalul-concurs este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 ani (14 ani împliniți la momentul înscrierii) și are drept scop afirmarea interpreților cu calități vocale deosebite, stimularea și lansarea valorilor autentice.

Preselecția a avut loc la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia (fostul cinematograf „Galax’”), în data de 26 aprilie, calitatea negativelor, calitățile vocal-interpretative, prezența scenică, valoarea și dificultatea repertoriului, originalitatea interpretării constituind criterii pe care organizatorii le consideră de bază în vederea acordării dreptului de participare la concurs.

Fiecare concurent va interpreta, obligatoriu, două melodii de muzică ușoară, de factură diferită, una cu negativ și cealaltă cu acompaniament orchestral. Fiecare concurent va avea pregătite trei piese cu negativ, din care se vor selecta cele două cu care se va intra în concurs.

În urma preselecției au rămas 10 concurenți, ordinea intrării în concurs urmând a fi stabilită prin tragere la sorți. Juriul va avea în componența sa profesioniști de marcă la nivelul județului în domeniul muzicii, reprezentanți ai mass-media locale, personalități culturale locale.

Gala laureaților și premierea câștigătorilor se va face pe scena Sărbătorilor Municipiului Slobozia – ediția a XIV-a, în data de 1 iunie, începând cu ora 20.00. Se vor acorda: Trofeul „Vocea Ialomiței”, premiul I, II, III, un premiu special și o mențiune. Totodată, tuturor participanților li se vor acorda diplome de participare.