comenzi la domiciliu cliseru.ro

Se pregătește ediția cu numărul 50 a Festivalului de la Amara

Ediția cu numărul 50 a festivalului concurs de interpretare a muzicii ușoare românești, susținut an de an la Amara, se preconizează a fi diferită față de alte ediții.

Va fi o ediție jubiliară, cu cel puțin trei zile de festival, cu mult mai multe fonduri alocate, dar și cu o primă secțiune dedicată copiilor – Amara Junior.
Festivalul concurs este deschis participării tinerilor între 16 și 26 de ani, dar și copiilor și adolescenților cu vârste între 7 și 15 ani.

Festivalul se va desfășura în perioada 3 – 6 august. Secțiunea dedicată categoriei de vârstă 7 – 15 ani se va desfășura în perioada 3 – 4 august, iar secțiunea dedicată categoriei de vârstă 16 – 26 ani, în perioada 5 – 6 august.

Pentru „cei mari”, preselecția va avea loc în data de 3 iunie, la București, fiecare participant urmând să interpreteze două piese, din creația românească, de preferat cu o structură ritmică. În urma preselecției vor rămâne în concurs 12 concurenți.

Premiile care vor fi acordate câștigătorilor sunt consistente, începând de la 1.500 lei pentru mențiuni, până la 10.000 lei pentru Trofeul Tinereții.

În ceea ce privește secțiunea dedicată copiilor și tinerei generații, aceasta se va desfășura pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10 – 12 ani și 13 – 15 ani. Înscrierile pentru preselecție se vor face până la data de 15 iunie, iar preselecția se va susține pe 20 iunie, la București.

Fiecare concurent va interpreta în concurs o singură melodie de muzică ușoară românească, piesă ce va fi aleasă de către juriu, din cele două prezentate în cadrul preselecției. În urma preselecției vor rămâne în concurs 24 de concurenți. Concursul va avea loc pe 3 august, iar pe 4 august va avea loc Gala Laureaților. La această secțiune premiile sunt mai mici, dar este un început promițător. De la 300 de lei pentru premiul III, la 1.000 lei Trofeul Amara Junior 2017.

Premiile (cu excepția Trofeului) se vor acorda pentru fiecare categorie de vârstă. Așadar, așteptăm jubileul celor 50 de ediții ale celui mai longeviv festival din țară și, evident, prestația concurenților.

Mai multe articole de la obiectiv.net: