Se activează Comandamentul de iarnă la nivelul judeţului Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Joi, 2 februarie, s-a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. În cadrul întâlnirii au fost analizate prevederile atenţionării meteorologice COD GALBEN de ninsoare şi viscol, valabilă în intervalul 03.02.2012, ora 10.00 – 05.02.2012, ora 20.00.

Potrivit prefectului județului Ialomița, Mădălin Teculescu, până la momentul convocării s-a retransmis atenţionarea meteorologică către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Ialomiţa şi către toate instituţiile cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece, au fost atenţionați operatorii economici de pe raza judeţului Ialomiţa privind adoptarea măsurilor necesare pentru funcţionarea optimă a acestora, solicitând primăriilor să constituie la nivelul acestora echipe de intervenţie în vederea deplasării la persoanele în vârstă sau bolnave pentru a-i sprijini în deszăpezirea căilor de acces.

În ceea ce privește funcţionarea unităţilor de învăţământ, prefectul precizează că rămâne la latitudinea directorilor acestora, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.

Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, începând cu data de 3 februarie, ora 09.30, se activează Comandamentul de iarnă la nivelul judeţului Ialomiţa, comandament ce îşi va desfăşura activitatea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BARBU CATARGIU” al judeţului Ialomiţa, tel: 0243/232396/97, fax: 0243/230088, e-mail [email protected]