ȘCOALA ALTFEL – Să știi mai multe, să fii mai bun! (7-11 aprilie 2014)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Anul acesta programul educațional ȘCOALA ALTFEL – Să știi mai multe, să fii mai bun!, se va desfășura în perioada 7-11 aprilie.

scoala altfel

Această acțiune are ca scop implicarea tuturor elevilor/preșcolarilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor copiilor, care să le fructifice talentele și competențele în diverse domenii.

Cu ocazia acestui eveniment Muzeul Județean Ialomița deschide o expoziție temporară de pictură și grafică, dedicată primăverii, florilor,  copiilor și vacanței care se apropie, intitulată ,,Poveste de primăvară”. Subiectul acestei expoziții este renașterea naturii adusă de primăvară, reprezentată prin diferite ipostaze ale florilor. Operele de artă fac parte din patrimoniul Muzeului Județean Ialomița și sunt realizate de artiși plastici consacrați, și anume: Sabin Bălașa, Gheorghe Labin, Nicolae Tuzlaru, Samuel Mützner, Dona-Nuni Delavrancea, Constantin Artachino.

La sediul muzeului mai pot fi vizitate: expoziția de bază Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței. Omul și râul”, expoziția de artă ,,Pictor și Inginer Nicolae și Zamfira Tuzlaru” și expoziția dedicată marilor  De asemenea, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală-Orașul de Floci din comuna Giurgeni, județul Ialomița poate fi vizitat punctul muzeal, precum și Parcul Arheologic înnobilat la data de 20 noiembrie, anul trecut, cu monumentul de artă ,,Ruga orașului dispărut” , iar la secția de la Maia poate fi vizitată Expoziția de Artă și Cultură Religioasă.

Muzeul Județean Ialomița în parteneriat cu Asociația Zibo Help, oferă acces gratuit pentru vizitarea expozițiilor din instituția noastră, în data de 9 aprilie 2014, tuturor elevilor și preșcolarilor precum și persoanelor care îi însoțesc. Biletul poate fi descărcat accesând următorul link: http://www.zibo.ro/mallul-copiilor/sponsor/Saptamana-familiei-saptamana-fara-TV-editia-a-Va-787. Un bilet este valabil pentru o clasă de elevi. Tot în această zi, într-un spațiu special amenajat, specialiștii Muzeului Județean Ialomița, opțional,  vor oferi proiecții de filme referitoare la istoria, cultura și tradiția județului Ialomița.

Va așteptăm!

Muzeul Județean Ialomița