Școala altfel: Să știi mai multe să fii mai bun!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Poliţiştii ialomiţeni au oferit celor peste 400 de preşcolari, elevi, părinţi şi cadre didactice, cu care s-au întâlnit, câteva dintre momentele din viaţa lor profesională.

Ieri, 09 aprilie a.c., poliţiştii ialomiţeni au fost prezenţi în majoritatea unităţilor de învăţământ de pe raza întregului judeţ, venind în întâmpinarea nevoilor de cunoaştere şi a curiozităţii copiilor.

Elevilor le-au fost înmânate materiale cu caracter preventiv, materiale ce conţin măsuri ce trebuie luate pentru a nu deveni victime sau autori ai unor infracţiuni, dar şi sfaturi utile. Totodată poliţiştii au prezentat copiilor materialul video „Academia micilor poliţişti”, care cuprinde atât regulile de circulaţie care trebuie cunoscute de către pietoni şi biciclişti, cât şi drepturile copilului.

Poliţiştii de proximitate şi poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie au organizat întâlniri în cadrul şcolilor din responsabilitate, astfel fiind dezbătute diferite teme care să conducă la reducerea riscului de victimizare.

Tot în cadrul activităţilor de ieri, un ofiţer din cadrul Serviciului Resurse Umane a prezentat ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Întâlnirile fac parte din activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa în cadrul programului naţional „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”.