comenzi la domiciliu cliseru.ro

Scandal de amploare la Fetești. 35 de persoane audiate în urma unui conflict din cartierul Vlașca

Efective mărite de poliţişti şi jandarmi au intervenit aseară pentru aplanarea unui conflict spontan iscat în cartierul Vlaşca din municipiul Feteşti. Pentru prevenirea escaladării stării conflictuale, cartierul Vlaşca a fost inclus într-o zonă specială de siguranţă publică, fiind luate măsuri de patrulare pe străzile adiacente, în cazul de faţă cercetările fiind continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Până la această oră, 35 de persoane, participanţi şi martori la  scandal, au fost audiate de poliţişti.

Aseară, în jurul orei 20.30, Poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că în cartierul Vlaşca din municipiul Feteşti, se află în desfăşurare un conflict în care este angrenat un număr mare de persoane.

Pentru o intervenţie operativă, la faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă formată din şapte poliţişti, condusă de adjunctul Poliţiei Municipiului Feteşti, în vederea aplanării scandalului, păstrarea ordinii şi liniştii şi dispersarea persoanelor adunate. De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, care a intervenit cu un echipaj ce acţiona pe raza municipiului.

În scurt timp, pentru aplanarea scandalului, restabilirea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în zonă, au fost alertate efectivele Biroului Investigaţii Criminale şi Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, ce au intervenit împreună cu o echipă formată din 10 jandarmi şi o echipă de intervenţie a Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Ialomiţa.

La sosirea la faţa locului, s-a stabilit că la intersecţia străzilor Pasajului şi Eternităţii, un număr mare de persoane, femei şi bărbaţi, adulţi şi minori, constituite în două tabere se manifestau zgomotos şi aruncau cu pietre şi sticle unele împotriva celorlalte.

Întrucât participanţii la scandal nu s-au supus somaţiilor repetate ale poliţiştilor de a înceta, unul dintre poliţişti a executat şase focuri de avertisment în plan vertical, în scurt timp scandalul scăzând în amploare, reuşindu-se separarea şi îndepărtarea celor două tabere. În urma conflictului, doi bărbaţi în vârstă de 26, respectiv 50 de ani au necesitat îngrijiri medicale.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, una dintre părţile vătămate s-a deplasat la locuinţa părţii adverse, reproşând faptul că a fost agresat, ocazie cu care au intervenit şi membrii celor două familii, discuţia degenerând în acte de violenţă. Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în zonă au intervenit cu operativitate, aplanând conflictul şi au condus la sediul Poliţiei patru dintre persoanele implicate în scandal.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că participarea la conflict a fost spontană, ca urmare a legăturilor de rudenie existente între cei implicaţi şi a avut la bază o serie de discuţii contradictorii privind activităţile de recuperare a deşeurilor metalice de la ruinele fostelor grajduri şi turnuri pentru apă, din incinta fostului I.S.C.I.P. Feteşti.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.