comenzi la domiciliu cliseru.ro

Săveni: Exces de umiditate în mai multe gospodării și pe 300 de hectare de teren

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/03/2014 | Locale Ialomita

La solicitarea preşedintelui C.J.S.U. Ialomiţa, prefectul Gigi Petre, în dimineaţa zilei de 18.03.2014 membrii Grupului de Suport Tehnic nr. 1 – Inundaţii, fenomene meteorologice periculoase şi accidente la construcţiile hidrotehnice, s-au deplasat în localitatea Săveni, localitate pe raza căreia s-a semnalat exces de umiditate, care a afectat gospodării şi terenuri agricole.

La faţa locului s-a constatat că 8 gospodării şi aproximativ 300 de hectare de teren arabil, pe care se află culturi agricole, sunt afectate din cauza excesului de umiditate.

Ca urmare, la ora 14.00, preşedintele C.J.S.U. Ialomiţa a dispus întâlnirea, în şedinţă extraordinară, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa, a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

Faţă de cele prezentate în cadrul şedinţei, membrii Grupului de Suport Tehnic nr. 1  de pe lângă C.J.S.U. Ialomiţa, au propuns pornirea în regim de urgenţă a staţiei de desecare SPE-3 care aparţine A.N.I.F. – Filiala de Îmbunătăţiri Funciare Ialomiţa, cu scopul eliminării excesului de umiditate care afectează localitatea Săveni.

 

 

Cheltuielile necesare funcţionării staţiei de desecare vor fi suportate din bugetul local al comunei Săveni. În cazul în care alocările bugetare pentru situaţii de urgenţă de la nivelul localităţii Săveni nu pot acoperi cheltuielile, se va apela la sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.