comenzi la domiciliu cliseru.ro

Şase autoturisme, în care se aflau zece persoane, scoase din zăpadă de poliţişti şi autorităţi publice locale.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/12/2014 | Infotrafic

Astăzi, în jurul orei 06:00 poliţiştii Secţiei Rurale Ion Roată împreună cu autorităţile publice locale au reuşit deblocarea a cinci autoturisme ce se aflau în afara Drumului Naţional 2 A, între comunele Broşteni şi Alexeni.

Autoturismele în care se aflau nouă persoane, au derapat în afara părţii carosabile pe fondul zăpezii abundente, viscolite şi a şoselei acoperite cu gheaţă.

În sprijinul cetăţenilor, alături de poliţişti au intervenit autorităţile publice locale, reuşindu-se scoaterea acestora din zăpadă, pentru a-şi putea continua deplasarea.

O oră mai târziu, un alt autoturism blocat între localităţile Maia şi Fierbinţii de Jos, în care se afla o persoană, a fost deblocat de poliţişti şi autorităţi publice locale, cu ajutorul unui utilaj.

Persoana a fost transportată la domiciliul său din comuna Maia.

Intervenţiile au fost prompte, astfel încât, niciuna dintre persoanele implicate nu a necesitat îngrijiri medicale.

Principala prioritate a poliţiştilor ialomiţeni este asigurarea unei circulaţii fluente şi evitarea blocajelor, pe principalele artere rutiere din judeţ.

Având în vedere mesajul de înrăutăţire a vremii (atenţionare cod portocaliu) transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil în cursul zilei de luni, 29 decembrie a.c., poliţiştii ialomiţeni recomandă conducătorilor auto să evite circulaţia în această zi. 

În situaţiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de apă şi hrană, pentru că există riscul apariţiei unor blocaje în trafic cauzate de viscolul puternic. 

Poliţia recomandă conducătorilor auto:

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol)  trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Nu porniţi la drum dacă nu aţi echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În condiţiile schimbării situaţiei meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

 

Pentru siguranţa deplasării, recomandăm şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

În caz de urgenţă, rugăm cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112.