comenzi la domiciliu cliseru.ro

Sărbătorile Sloboziei – Proiectul de hotărâre privind organizarea sărbătorilor municipiului Slobozia a fost respins.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/05/2017 | Locale Ialomita

Organizarea sărbătorilor municipiului Slobozia pare un alt hop pe care administrația locală nu reușește să-l treacă așa ușor.

Săptămâna trecută, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului local Slobozia, s-a aflat și proiectul de hotărâre privind organizarea sărbătorilor municipiului.

Reamintim că un proiect similar a fost retras de pe ordinea de zi în ședința din 28 martie, urmând ca la viitoarea ședință să se vină cu un proiect mai bine întocmit.

Și s-a venit. La articolul 1 se preciza faptul ca sărbătorile să se desfășoare în perioada 1 – 4 iunie și nu ca până acum, de „Înălțarea Domnului”, în perioada 25 – 28 mai, din cauza condițiilor meteo, prognozate a fi nefavorabile. Un alt motiv legat de propunerea de decalare a evenimentului a fost acela că în perioada menționată sunt mai multe zile libere legal (Rusaliile și Ziua Copilului) și este nevoie de mai mult timp pentru organizarea în bune condiții a sărbătorilor.

Un alt punct al proiectului de hotărâre preciza că se împuternicesc primarul municipiului Slobozia și directorul Direcției Municipale pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia să întocmească programul manifestărilor cultural-artistice, pe zile și cu precizarea resurselor financiare asigurate în acest scop, precum și stabilirea locației de desfășurare.

Numai că, fiind un proiect de hotărâre întocmit oarecum simplist, consilierii au cerut, din nou, lămuriri suplimentare privind modul de organizare, asta după ce unii dintre consilieri s-au mai întâlnit într-un cadru restrâns și au mai discutat despre același lucru, dar se pare fără a se ajunge la o concluzie clară. Se vor organiza de către municipalitate sau în parteneriat cu o firmă de profil?

„De-aia am prins banii, ca să putem să organizăm noi, și ca să facem într-un parteneriat. Având și societatea Servicii Publice, care are în cod CAEN organizarea de astfel de evenimente, ne-am gândit să venim în sprijinul mediului local de bussines să vină să participe la aceste sărbători ale municipiului Slobozia, mai ales că anul trecut am înțeles că au fost anumite nemulțumiri, datorate faptului că tarifele au fost foarte mari, cele solicitate de partenerul cu care s-a încheiat contractul. În acest sens, vreau să vă spun că doamna director de la servicii publice s-a dus să culeagă mai multe oferte. Nu a fost un interes foarte mare din partea societăților locale.

Cred că, în final, după ce vom analiza mai multe oferte, sunt mai mulți agenți comerciali care ne-au propus să intrăm în aceste parteneriate cu ei, iar săptămâna trecută au fost la Giurgiu zilele municipiului, au venit mai multe societăți (…). Având în vedere acest lucru și ceea ce fac anumite municipii, dar și termenul destul de scurt de organizare, vom analiza cea mai bună ofertă și cred că vom intra în parteneriat cu o societate care are experiență în organizarea sărbătorilor municipiului. De asemenea, vom completa și noi cu anumiți artiști”, a declarat primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu.

În urma afirmațiilor primarului, consilierul Andreea Conescu a concluzionat că primăria a decis ca sărbătorile să fie organizate în parteneriat cu o societate de profil, susținând că ar fi putut fi organizate în regim propriu, de către Direcția de Cultură și Servicii Publice.

„Mie îmi pare rău că în condițiile în care avem Direcția de Cultură, în condițiile în care avem Servicii Publice, decizia spre care observ că vă îndreptați este tot una de a face un parteneriat. (…) Mi se pare minim ca o direcție de cultură să organizeze un eveniment, care nici măcar nu este de proporții. Slobozia a mai fost făcut în regim propriu”, a declarat Andreea Conescu, completată de primar care a afirmat că în aceste condiții „probabil nu vom mai avea o direcție de cultură, ci un serviciu sau un birou de cultură”.
„Este un termen destul de scurt pentru ca noi să organizăm singuri”, a concluzionat primarul, deși o decizie finală în acest sens nu a fost luată.

În urma votului, proiectul nu a fost aprobat – 7 voturi pentru, 3 împotrivă, 8 abțineri, spre stupefacția primarului.

Asta nu înseamnă că sărbătorile Sloboziei nu se vor mai susține. Doar că nu se știe încă de către cine…