comenzi la domiciliu cliseru.ro

Sărbătorile Sloboziei, cu bune și rele

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2015 | Locale Ialomita

Dacă anul trecut multe dintre planurile municipalității au fost schimbate din cauza vremii nefavorabile, anul acesta multe dintre evenimente, în special culturale, au fost separate, ca o măsură de precauție, dar și pentru ca acestea să nu se mai suprapună cu alte și alte manifestări, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Neschimbate au rămas însă locul de desfășurare al evenimentului, undeva la marginea Sloboziei, dar și condițiile în care sutele de slobozeni au fost nevoiți să „petreacă”.

Zilele Sloboziei au început, așadar, cu Săptămâna Culturală, multe dintre evenimente desfășurându-se la Casa Municipală de Cultură înainte de startul oficial al sărbătorilor. Au avut loc vernisaje de expoziții, lansări de carte, concursul de interpretare vocală „Vocea Sloboziei”, oficierea căsătoriilor de aur etc.

Joi, 21 mai, multe dintre activități au constat în depuneri de coroane la monumentul eroilor dar și la cimitirul eroilor, vernisaje, spectacole, concursuri de artă plastică pentru preșcolari, ziua fiind încheiată cu ședința festivă a Consiliului local Slobozia, în cadrul căreia au fost conferite titlurile de cetățeni de onoare către doi oameni de afaceri din municipiu, respectiv Dumitru Pop și Mitru Crișan.

După ședință a fost susținut un spectacol de către artiști slobozeni, urmat de festivitatea decernării de distincții și premii elevilor, sportivilor și profesorilor coordonatori care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

Ziua de vineri, 22 mai, a fost dedicată folclorului. Începând cu ora 18.00, străzile s-au umplut de ansamblurile populare participante la festivalul „Floare de pe Bărăgan”, parada dansului și portului popular fiind completată cu zeci de grupuri de copii de la dansuri, cluburi sportive, grădinițe etc, dar și de motocicliști.

Mai mult de o oră, circulația în municipiu s-a desfășurat cu dificultate, iar începând de la ora 19.00, după salutul primarului municipiului, Alexandru Stoica, au început reprezentațiile. Nu a fost totul pus la punct, așa cum și-au dorit mulți dintre participanți, astfel că nemulțumirile nu au încetat să apară. Mulți au reclamat faptul că zona a arătat ca un talcioc prăfuit din vremuri de mult trecute, că prețurile practicate de comercianți au fost prea mari comparativ cu calitatea produselor și serviciilor oferite, și că se așteptau la o altfel de organizare față de anul trecut.

În plus, au existat artiști locali cunoscuți care s-au arătat nemulțumiți de faptul că au fost ignorați de organizatori, deși în alte orașe sunt invitați constant la astfel de manifestări. Nu toată lumea a avut, însă, ceva de comentat. Nepretențioșii au reușit să se distreze, să admire artiștii prezenți, să aprecieze eforturile organizatorilor și să lase criticile deoparte.

Sâmbătă a fost o zi relativ mai calmă, încheiată cu recitaluri susținute de Blood Sugar (Bulgaria), Rafael (ex Iris), Crush&Alexandra Ungureanu și Talisman, iar duminică, după premierea câștigătorilor concursurilor sportive dotate cu „Cupa Municipiului Slobozia”, au avut loc demonstrații de karate, kempo, aikido aikikai.

A urmat concursul Miss Slobozia, câștigat de Turcea Valentina, și Gala laureaților concursului „Vocea Sloboziei”. Au fost susținute, de asemenea, recitaluri de către AMI, DJ Sava și Misha, sărbătorile fiind încheiate cu un foc de artificii.

În concluzie, o ediție sub așteptările multora. Dar, știți cum e… în funcție de câți bani dai, atâta ai…