comenzi la domiciliu cliseru.ro

Sărbătorile Sloboziei 2017. De ce a fost retras proiectul.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/04/2017 | Locale Ialomita
Actualizat: 3 mai 2017

Pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului local Slobozia, desfășurată marți, 28 martie, s-a aflat un proiect de hotărâre legat de organizarea sărbătorilor municipiului Slobozia și a altor evenimente cultural-artistice.

Proiectul, care prevedea în principal stabilirea criteriilor privind selectarea partenerului pentru astfel de manifestări, a fost prezentat pe scurt de directorul Direcției pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia, Ionel Constantin.

Subiectul a provocat diverse discuții, în condițiile în care, mai ales la ediția anterioară a sărbătorilor, au existat foarte multe suspiciuni cu privire la contractul încheiat pentru organizarea evenimentului, cu un organizator extern care a deținut toate frâiele, având dreptul de a alege comercianții, expozanții, cei din Slobozia fiind condiționați de o taxă de participare considerată excesivă.

Adică, organizatorul a avut exclusivitate în toate, autoritatea locală și cetățenii din Slobozia neavând vreun cuvânt de spus.

Dacă autoritățile aveau o minimă curiozitate și ar fi căutat informații cu privire la firma respectivă care a organizat anul trecut sărbătorile, dar și la directorul acesteia, ar fi descoperit multe lucruri interesante, din zona instanțelor de judecată, condamnări pentru evaziune fiscală, reclamații cu privire la diverse „țepe” cu o groază de firme pe care familia respectivului le folosește. Să sperăm că anul acesta în urma licitației va câștiga o firmă serioasă, iar sărbătorile vor fi organizate cum trebuie și nu vom fi de râsul lumii.

Acum s-a vrut elaborarea unor criterii minime de selectare a organizatorului.
Însă, în opinia consilierilor, proiectul nu a fost întocmit cum trebuie, existând multe puncte slabe, care ar dezavantaja municipiul Slobozia.

În aceste condiții, primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a propus retragerea lui de pe ordinea de zi, urmând să fie completat cu tot ceea ce este necesar ca să nu mai existe suspiciuni.

„Retragem proiectul, iar pentru ședința următoare venim cu alte propuneri, trecem prin comisii, veniți cu amendamente. Având în vedere discuțiile care au fost, regândim și vedem exact cum va fi”, a spus acesta.