comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șapte ierarhi au slujit la sfinţirea lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/09/2016 | Locale Ialomita

Peste trei mii de credincioși, reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale din Ialomița și Călărași au participat duminică, 25 septembrie, la slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

Programul manifestărilor a început de sâmbătă, 24 septembrie, când credincioşii au participat la slujba de Priveghere. A doua zi, duminică, programul liturgic a început cu sfințirea lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale, urmată de Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de 7 ierarhi: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, gazda evenimentului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande.

Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a dat răspunsurile liturgice, iar Grupul de Cateheză „Speranța” al parohiei cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia a susținut un concert, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu le-a dăruit câte o Carte de Rugăciuni și un album mic cu Catedrala, iar doamnei profesoare Ecaterina Stroe, îndrumătoarea grupului, un Album-Monografie cu Catedrala Episcopală din Slobozia.

În acest context, Preasfințitul Părinte Vincențiu a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei” în grad de Mare Cruce deputatului Marian Neacşu.

După Sfânta Liturghie, soborul de ierarhi, slujitori și oficialitățile prezente la slujbă au fost invitați la Casa Catedralei, într-un spațiu recent amenajat.