comenzi la domiciliu cliseru.ro

Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Liceul tehnologic “Alexandru Ioan Cuza”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/04/2013 | Locale Ialomita

“Visează, învaţă, creează!”, sub acest slogan a debutat în liceul “Alexandru Ioan Cuza” această săptămână a învăţării prin experienţă. Elevi, părinţi, cadre didactice, invitaţi au participat la numeroasele activităţi desfăşurate şi, ceea ce este mai important, la sfârşitul săptămânii cu toţii au învăţat lucruri noi, au câştigat experienţă, au cunoscut oameni, s-au îmbogăţit spiritual.

Săptămâna a început cu concursul “Stil de viaţă sănătos”, la care au participat echipaje reprezentative ale claselor și 100 de susţinători. Pe lângă atmosfera de competiţie constructivă, elevii au dovetit că sunt creativi și că pot lucra în echipă.

Un alt concurs a fost  “Pliantul școlii mele”. Elevii s-au întrecut în realizarea de pliante care să promoveze imaginea şi oferta şcolii, iar pe parcursul zilei au fost vizionate și filme pe diverse teme.

Marţi, elevii și-au dovedit talentul culinar în cadrul concursului “Cu drag în bucătărie!” , desfăşurat în cantina liceului. 15 echipe participante, public numeros, distracţie, implicare, lucru în echipă, rezultatele şi implicarea elevilor depășind orice aşteptare!

În aceeași zi, s-a desfășurat și Festivalul de teatru Dramafest, festival de tradiţie la care au participat  trupe de teatru din cadrul liceului, invitaţi, oficialităţi, părinţi, public.

În plus, a fost organizat un Atelier hand made, în cadrul căruia elevele liceului au realizat  obiecte decorative, bijuterii expuse în cadrul târgului copiilor.

Tot marți, a avut loc deschiderea oficială a proiectului “Pașii FPI”,  proiect menit să stimuleze parteneriatele active dintre şcoală şi agenţi economici. Proiectul s-a desfăşurat pe durata întregii săptămâni, ziua de joi fiind intitulată “Angajat pentru o zi”.

Miercuri au avut loc activităţi de modernizare a parcului şcolii prin plantarea de copaci şi montarea leagănelor realizate în atelierele liceului de elevii de la profil tehnic.

Totodată, au avut loc demonstraţii de prim-ajutor, realizate cu sprijinul Crucii Roşii Ialomiţa, vizionarea filmului „Poziţia copilului” la Casa de Cultură Municipală, excursii pe diferite trasee, vizite la agenţi economici, dar și expoziţia de fotografie “Chipuri”. Pe parcursul zilei, liceul a fost vizitat de elevi din şcolile generale.

Săptămâna a continuat cu Campionatul de baschet organizat de Consiliul şcolar al elevilor, cu concursul interjudeţean, multidisciplinar “Mozaic ştiinţific”, dar și cu participarea la concursul de film și afiș –  “Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”, organizat de Direcţia Generală Anticorupţie în colaborare cu ProDemocraţia, echipa liceului a obţinut locul I.

Tot joi, s-a desfășurat un Work – shop pentru consiliere în carieră, invitaţi fiind reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare, elevii au fost „Angajați pentru o zi”, fiind efectuate și vizite la facultăţi, clasele terminale.

La finalul săptămânii au fost desfășurate activităţi sportive, dar și Târgul copiilor, iar în fiecare zi, de luni până joi, au avut loc activități în cadrul programului “Școala Părinților”.