comenzi la domiciliu cliseru.ro

“Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/04/2013 | Locale Ialomita

Elevii ialomiţeni, alături de toţi elevii din România, se vor bucura de săptămâna 1-5 aprilie 2013, dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Inspectoratul Scolar Judetean IalomitaScopul acestui program este implicarea tuturor copiilor, părinţilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale preșcolari şi elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale. ŞCOALA MODERNᾸ românească şi implicit ialomiţeană  le oferă dezvoltarea acestor competenţe şi ALTFEL.

Fiecare unitate şcolară a elaborat din această perspectivă propriul proiect al activităţilor, după consultarea prealabilă a elevilor, a părinţilor acestora, a comunității locale, a ONG-urilor şi, nu în ultimul rând, a cadrelor didactice. Acestea au participat din ianuarie până în martie 2013 la cursurile de formare ,,Educaţia nonformală. Noi dimensiuni” organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa şi Casa Corpului Didactic Ialomiţa.

Activităţile care se desfăşoară sunt variate şi includ: activități culturale, activități tehnico-științifice, activități sportive, activități de educație pentru cetățenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, activități de educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, activități de educație ecologică și de protecție a mediului, activități de educație rutieră, PSI, educație pentru reacții corecte în situații de urgență etc. De asemenea, se va realiza o selecţie la nivel judeţean a acestor proiecte de activităţi elaborate de unitaţile şcolare care corespund domeniilor specifice şi după jurizare, vor fi lansate în competiţia de anul acesta a Concursului Naţional ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!” , ediţia a II-a, 2013.

 La sugestia elevilor şi a cadrelor didactice, Inspectoratul  Şcolar al Judeţului Ialomiţa  a iniţiat Proiectul educativ “ Târgul copiilor, care se va desfăşura sub forma unui concurs în săptămâna 1-5 aprilie în oraşele Ţăndărei (2 aprilie), Urziceni (3 aprilie), Feteşti (4 aprilie) şi Slobozia (5 aprilie). Concursul îşi propune să încurajeze creativitatea elevilor, spiritul competitiv şi abilitatea de a lucra în cadrul unei echipe, expunerea şi prezentarea ideilor de marketing într-un cadru organizat, promovarea şi lansarea modelului educaţional de succes. Ideile şi modelele educaţionale promovate în cadrul târgului vor continua în anul şcolar viitor prin extinderea în mediul rural, cu accent pe tradiţiile şi obiceiurile locale.

 Creativitate, flexibilitate, viziune, cooperare pentru o dezvoltare durabilă! Succes tuturor copiilor !