comenzi la domiciliu cliseru.ro

SĂ ADOPTĂM O CONDUITĂ PREVENTIVĂ ȘI SĂ ADAPTĂM STILUL DE CONDUS LA CONDIȚIILE DE DRUM!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/03/2018 | Infotrafic

În contextul fenomenelor meteo prognozate pentru aceste zile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă și să adapteze în permanență stilul de șofat la condițiile de drum. Pe vreme rea, acordați un plus de atenție și concentrare la volan.

Conform informărilor primite de la meteorologi, în perioada 18 – 22 martie 2018, în întreaga țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Plecați la drum numai după ce v-aţi interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi şi despre situaţia meteorologică existentă.

Echipați-vă corespunzător autoturismele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Ţineţi cont de faptul că, atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat. Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Păstraţi-vă calmul! Fiți politicoși cu ceilalați participanți la trafic și nu blocaţi intersecţiile. Nu depăşiți coloanele de autovehicule.

Nu stânjeniți sau obstrucționați vizibilitatea în trafic prin opriri sau staționări neregulamentare.

Este necesar ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă.

Manifestați atenție la pietoni!

Bicicliștilor le este interzis să circule pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA