comenzi la domiciliu cliseru.ro

S-a decis: Ialomița are 9 parlamentari – șase aleși, încă trei redistribuiți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/12/2012 | Locale Ialomita

Această veste, cum că pe lângă cei șase parlamentari aleși, județul Ialomița s-a pricopsit cu încă trei, a căzut ca o pleașcă pe capul ialomițenilor. Sistemul electoral uninominal a produs un final ilogic, blamat, revoltător. Nu în ceea ce privește reprezentativitatea din punct de vedere politic, ci în ceea ce privește numărul celor care ne vor reprezenta în Camera Deputaților și Senat. Dacă până la aceste alegeri ni se părea că șase parlamentari sunt arhisuficienți într-un județ cum este al nostru, acum ne-am pricopsit cu șase deputați și trei senatori. De ce i se mai spune sistem uninominal, de ce nu s-a creat un sistem în urma căruia câștigătorul să ia totul, de ce s-au mai format colegiile, nu știm. Cu certitudine știm că de acum încolo vom avea 9 parlamentari. Alți bani, altă distracție… Doi deputați pe colegiul 1 Fetești-Țăndărei, un deputat pe colegiul 2 Slobozia, un deputat pe colegiul 3 Amara-Căzănești, doi pe colegiul 4 Urziceni, doi senatori pe colegiul 1 Fetești-Țăndărei-Slobozia și un senator pe colegiul 2 Urziceni-Căzănești-Fierbinți Târg.

Așadar, pe lângă cei șase parlamentari ai USL care au obținut un mandat cu peste 50% plus 1, la redistribuire au mai intrat în Parlament, la Camera Deputaților, Caloianu Mario Ernest de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu, care a obținut în Colegiul 1 Fetești-Țăndărei un procent de 23,76% și Gheorghe Tinel, care în Colegiul 4 Urziceni a ieșit pe locul 3, fiind votat de doar 4.477 de alegători (19,69%).

La Senat, după redistribuire, a mai intrat Ștefan Stoica (PP-DD), care în Colegiul nr. 1 Fetești-Țăndărei-Slobozia a obținut 21,76% (11.021 voturi).

Așadar, în Colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei, Cristina Ancuţa Pocora (USL-PNL) îl va avea coleg pe Caloianu Mario Ernest de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu, în Colegiul 2 Slobozia va fi Marian Neacșu (USL-PSD), în Colegiul 3 Amara-Căzănești va fi Mihăiță Găină (USL-PSD), iar în Colegiul 4 Urziceni, Aurelian Ionescu (USL-PC), îl va avea alături pe Gheorghe Tinel de la ARD-PDL. La Senat, câștigătorul cu peste 63% în Colegiul 1 Fetești-Țăndărei-Slobozia, Marian Pavel (USL-PSD), se va bate pentru Ialomița împreună cu Ștefan Stoica – PP-DD (21,76), iar în Colegiul 2 va fi senatorul Ion Toma (USL-UNPR).