comenzi la domiciliu cliseru.ro

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști pe perioada weekend-ului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2019 | Lege si Ordine

 În perioada 9 – 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere.

Astfel, weekend-ul trecut, polițiștii au intervenit la 140 de evenimente, cele mai multe dintre acestea, 124, fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

De asemenea, polițiștii au constatat 50 de infracțiuni, dintre care 22 contra patrimoniului, 12 contra persoanei, 5 la regimul rutier și 11 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 720 de amenzi în valoare de peste 250.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 32 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemplificăm:

Polițiștii au întocmit 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului pe numele a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, cea mai mare valoare indicată fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul unui șofer de 49 de ani, din localitatea Adâncata.

De asemenea, alți doi șoferi, de 19 și 34 de ani, sunt cercetați penal după ce au fost depistați de polițiști conducând pe drumurile publice autovehicule, fără a poseda permise de conducere.

 Cercetat pentru deținere, transport sau comercializare pește fără documente legale

La data de 11 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din comunei Stelnica, care transporta pe raza localității de domiciliu pește din speciile caras, plătică și mreană, fără a avea documente legale de transport.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil în vederea valorificării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura sub aspectul comiterii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui.

Cercetați pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, după ce au încălcat ordinele de protecție

În data de 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție.

În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Slobozia, a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis de Poliția Municipiului Slobozia, care a dispus păstrarea unei distanțe de 50 de metri față de fiica sa și domiciliul acesteia.

De asemenea, un alt bărbat de 48 de ani, din localitatea Făcăeni, nu a respectat prevederile unei hotărâri judecătorești, prin care îi este interzis să se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri față de fosta concubină și membrii familiei acesteia, pe o perioadă de 6 luni de la data emiterii.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA