comenzi la domiciliu cliseru.ro

Retrospectiva anului 2011

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/01/2012 | Locale Ialomita

[stextbox id=”simplu” bgcolor=”a5cbfc” caption=”IANUARIE” cbgcolor=”000000″]

 • Luna ianuarie a anului trecut aducea Slobozia în centrul unui scandal de proporții, și anume multiplele cazuri de infectare a unor copii cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, la secţia de pediatrie. A doua zi după apariţia în mass-media a cazurilor de infectare, Geza Molnar, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, s-a prezentat la spitalul din Slobozia pentru a verifica personal cum stau lucrurile.
 • Tot în luna ianuarie a anului trecut era înfiinţată Poliţia Locală a municipiului Slobozia, prin reorganizarea Serviciului Public Poliţia Comunitară.
 • Un agent de poliţie, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Feteşti, își pierdea viaţa, miercuri, 19 ianuarie, în urma unui accident rutier petrecut pe raza localităţii.
 • Sfârșitul lunii ianuarie deschidea poarta scandalului în Consiliul Județean Ialomița, chiar în prima ședință. Consilierii PDL au părăsit atunci şedinţa C.J., nemulţumiţi că unui primar nu i s-a permis să vorbească, legat de fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale.

[/stextbox]

[stextbox id=”simplu” bgcolor=”a0e95c” caption=”FEBRUARIE” cbgcolor=”000000″]

 • Luna februarie a fost luna veștilor proaste, a protestelor, dar și a schimbărilor.
 • O veste proastă a fost legată de propunerea Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul orăşenesc din Ţăndărei şi a-l transforma într-un cămin de bătrâni.
 • Două persoane își pierdeau viaţa, iar alta era rănită grav, miercuri, 2 februarie, în urma unui accident produs pe Drumul Naţional 2, în afara localităţii Sineşti.
 • Sute de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, sindicalişti Sanitas, alături de autorităţile locale, judeţene şi cetăţeni din mai multe localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, au protestat, sâmbătă, 12 februarie, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului din localitate şi transformarea acestuia în cămin de bătrâni.
 • Aproximativ 300 de sindicalişti din sănătate, învăţământ, chimie -petrochimie, de la Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au protestat, miercuri, 15 februarie în faţa Instituţiei Prefectului Ialomiţa., nemulțumiți de faptul că Guvernul României refuză să ţină cont de punctele de vedere exprimate de partenerii reprezentativi de dialog social în privinţa modificării Codului Muncii şi a pachetului de legi sociale adiacente acestuia.
 • Mafia din taximetrie își arăta forţa în Ialomița, două autoturisme fiind incendiate la Amara, în cursul nopţii de 22 spre 23 februarie.
 • Pe 24 februarie, în municipiul Slobozia era inaugurat un patinoar, amplasat în Orăşelul Copiilor, la Fetești, poliția avea un alt șef, pe comisarul de poliţie Anghel Dragoş Ionuţ, iar Cazacu Marinică, liderul PDL Ialomița, era promovat în funcţia de director general adjunct al Poștei Române.

[/stextbox]

[stextbox id=”simplu” bgcolor=”f9bf89″ caption=”MARTIE” cbgcolor=”000000″]

 • Aproximativ 250 de persoane afiliate mai multor Confederaţii sindicale, dar şi pensionari au pichetat, miercuri, 9 martie, timp de o jumătate de oră, Instituţia Prefectului, nemulţumite de noile modificări ale Codului Muncii. Deşi la miting îşi anunţaseră prezenţa aproximativ 500 de sindicalişti, mai puţin de jumătate au dat curs, iar mulţi dintre ei nu au rezistat frigului mai mult de o jumătate de oră.
 • Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, își lansa, sâmbătă, 12 martie, în sala Studio din incinta Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din municipiul Slobozia, cartea „Codul Zambaccian 3 -Toate pânzele jos!”.
 • Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din Mărculeşti, era cercetat pentru omor calificat după ce, în după amiaza zilei de sâmbătă, 12 martie, şi-a înjunghiat tatăl, în vârstă de 63 de ani.
 • Liderii filialelor judeţene ale Partidului Social Democrat (PSD) şi Partidului Naţional Liberal (PNL) Ialomiţa, Silvian Ciupercă respectiv Ioan Martin, semnau, joi, 17 martie, acordul privind constituirea Uniunii Social Liberale PSD şi ACD (PNL-PC) la nivel judeţean.
 • Directorul Penitenciarului Slobozia, comisar şef de penitenciare Andrei Dumitru, era detaşat, pe 17 martie, în funcţia de director la Penitenciarul Poarta Albă pentru o perioadă de 6 luni, la conducerea Penitenciarului Slobozia fiind împuternicit comisar şef de penitenciare Ovreiu Aurelian, director adjunct al aceluiaşi penitenciar.
 • Tot în această lună, era ales preşedintele tineretului democrat-liberal, Marian Croitoru, în locul Angelicăi Ariton, iar Muzeul Naţional al Agriculturii (MNA) din Slobozia avea o conducere interimară, (Gheorghe Petre) după ce raporturile de muncă ale directorului Răzvan Ciucă au încetat de drept ca urmare a îndeplinirii condiţiilor de pensionare.
 • Un eveniment în premieră avea loc sâmbătă, 26 martie, la Slobozia, Clubul M&M Karting desfășurând, pe o porţiune din bulevardul Chimiei şi strada Sudului, „Cupa Primăverii la Karting”.
 • Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa dispunea joi, 31 martie, reţinerea pentru 24 ore a trei agenţi (S.L, C.D.F şi N.R.C) din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Ialomiţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră Hârşova, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

[/stextbox]

[button color=yellow type=info size=large]Citește mai mult[/button]