15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Politica > Retrocedarea unor suprafețe de teren, în atenția deputatului liberal Gheorghe Tinel https://wp.me/p49Kdo-eTc
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Retrocedarea unor suprafețe de teren, în atenția deputatului liberal Gheorghe Tinel

Deputatul liberal Gheorghe Tinel redeschide „Cutia Pandorei”, în încercarea de a determina Consiliul Județean Ialomița să „cedeze” mii de hectare de teren din zona Giurgeni-Vlădeni pentru a fi retrocedate.

Gherghe Tinel
Gherghe Tinel

„Am cerut Guvernului României, Ministerului Agriculturii, să demareze procedurile pentru trecerea de la Consiliul Județean la Agenția Domeniilor Statului și punerea la dispoziție a suprafeței la Comisia de Fond Funciar pentru cele 8.700 de hectare de terenuri agricole trecute din domeniul public al statului în domeniul privat al Consiliului Județean și administrate de C.J. nu pentru ferme de sturioni așa cum s-a spus ci de clientela politică. Am în vedere interesul a zeci de mii de proprietari care se găsesc pe listele de despăgubiri. Am o solicitare de aproximativ 12.000 de hectare. Dacă diminuez cu cele 8.700 de hectare, scad și costurile și satisfac și aproximativ 70 – 80% dintre cetățenii care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pe legile retrocedării. Este un act de dreptate socială care trebuie înfăptuit. (…) Punând în balanță interesul celor mulți cu solicitări, cu cereri aprobate, cu interesul celor puțini, dar influenți, care au și culoarea politică adecvată… Mi se pare un exemplu elocvent de ceea ce înseamnă dezinteres public”, a afirmat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

În urmă cu vreo opt ani, a mai existat o inițiativă cetățenească, la solicitarea fostului prefect Mădălin Teculescu, tot pentru retrocedarea acestor suprafețe de teren, inițiativă care s-a soldat, evident, cu un eșec, după ce și instituțional acesta pierduse lupta.

Probabil și solicitarea deputatului Gheorghe Tinel va avea aceeași soartă, având în vedere „complexitatea” solicitării, încrengătura care există, faptul că acele terenuri sunt concesionate unor firme, iar banii sunt buni, de oriunde ar veni și în orice condiții…

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!