comenzi la domiciliu cliseru.ro

Restaurantul tău are de suferit din cauza restricțiilor? Află ce trebuie să faci pentru a-ți salva afacerea!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/12/2020 | Magazin

Pandemia de coronavirus a determinat autoritățile din toată lumea să ia măsuri restrictive care să protejeze oamenii împotriva infectării, dar care afectează grav micile afaceri, cum sunt magazinele, cafenelele și, în special, restaurantele.

Restaurant

Dacă și tu ești un antreprenor al cărui restaurant duce lipsă de clienți din cauză că aceștia nu mai au voie să ia masa în interior, iar temperaturile scăzute și ploile tot mai dese nu permit desfășurarea activității pe terasă, atunci trebuie să găsești rapid soluția prin care să menții afacerea pe linia de plutire, fără să fii nevoit să renunți la angajați.

De când a apărut noul virus pe teritoriul țării noastre și până în prezent, studiile arată că un număr foarte mare de persoane au comandat online mâncare de la restaurantele preferate. Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda restricțiilor, oamenii nu au dorit să renunțe la preparatele delicioase pe care ei nu au timpul sau priceperea necesare pentru a le pregăti acasă.

 Așadar, află în continuare cum îți salvezi restaurantul de la faliment!

 Înregistrează-te pe o platformă online

Majoritatea celor care comandă mâncare la domiciliu fac acest lucru prin intermediul aplicațiilor de pe telefon, unde găsesc o listă numeroasă de restaurante care își prezintă într-un mod cât mai atrăgător produsele. Odată ce îți înregistrezi și tu localul pe una dintre platformele online specifice, de preparatele tale se vor putea bucura din nou clienții fideli, dar și unii noi, pe care nu i-ai fi putut atrage altfel decât pe internet.

De asemenea, tot în acest sens, poți implementa pe site-ul restaurantului opțiunea de comandă cu livrare la domiciliu, dar va trebui să depui mai mult efort pentru promovare, pentru ca pagina ta web să fie accesată de cât mai mulți oameni.

Restaurant 2

 Transformă chelnerii în curieri

Din momentul în care comenzile online încep să curgă, va trebui să fii pregătit și să dispui de logistica necesară pentru a livra la timp și în siguranță toate preparatele. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de o flotă de mașini cu care personalul, care se ocupa de servirea la masă, să transporte mâncarea până la adresele clienților. În acest fel, vei reuși să îți folosești toate resursele umane, fără să iei decizii grele, cum este concedierea.

Având în vedere criza economică, este evident că nu vrei să investești sume considerabile pentru achiziționarea autovehiculelor, așa că cea mai bună soluție, este să le închiriezi. Pentru mai multe detalii, click aici și vei afla ce beneficii te așteaptă dacă închei un contract de leasing operațional.

 Adaptează meniul în funcție de noile trenduri

Cele mai populare mâncăruri comandate online sunt pizza, burgeri și paste. Prin urmare, dacă în meniul restaurantului tău nu se regăsește cel puțin un fel din fiecare astfel de preparat, este momentul să le introduci, deoarece, în acest fel, vei satisface gusturile unei plaje mai largi de clienți, bucurându-te astfel de o cerere crescută.

 În concluzie, dacă vrei ca restaurantul tău să supraviețuiască acestei perioade grele pentru antreprenorii din domeniul HoReCa, trebuie să te adaptezi noilor condiții și să iei toate măsurile pentru a fi cât mai vizibil în mediul online, unde clienții sunt la un click distanță.

 Sursa foto: storyblocks.com