comenzi la domiciliu cliseru.ro

Reprezentanții Corpului de Control au constatat abateri la Casa de Pensii în cazul directorului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/11/2012 | Locale Ialomita

Dumitru Ion, directorul executiv al Casei de Pensii Ialomița, a fost, vineri, 26 octombrie, reclamat la Ministerul Muncii dar și la Casa Națională că se află în stare avansată de ebrietate la serviciu.

director casa pensii ialomita - baut la serviciu
director CJPAS Ialomita

În urma acestor reclamații, dar și a unor imagini prezentate pe televiziunile centrale, câteva ore mai târziu la Casa de Pensii au venit doi reprezentanți ai Corpului de Control al Casei Naționale de Pensii și ai Ministerului Muncii, pentru a verifica sesizările apărute la adresa directorului executiv al instituției.
Nu au stat mult în biroul unde se afla directorul, deoarece acesta a refuzat să răspundă la întrebări. Astfel că reprezentanții Corpului de Control s-au văzut nevoiți să facă o cercetare mai amănunțită, inițiind o anchetă printre angajați.

Una dintre reclamante, consilierul juridic din cadrul instituției, Luminița Târziu, susținea că nu este prima dată când actualul director Ion Dumitru se află în stare de ebrietate la serviciu, iar de multe ori lipsește zile întregi de la muncă, aducând totodată o serie de alte acuzații la adresa lui.

„La anumite perioade de timp, dânsul are obiceiul de a consuma alcool și de a veni în această stare la serviciu. Vine, se închide în birou, iar când se face ora de plecare se găsește un coleg binevoitor care să îl ia în mașină și să îl ducă acasă pentru a nu-l vedea lumea în ce stare se găsește. Am sesizat Ministerul Muncii, în scris, iar ministerul a spus atunci că a luat declarații de la 26 de angajați  care au declarat că nu s-a întâmplat așa cum s-a sesizat. Doar eu și încă trei colegi am declarat realitatea, iar pentru acest lucru am fost băgată în comisia de disciplină”, se plângea aceasta.

Pe de altă parte, majoritatea angajaților neagă acest fapt sau nu au dorit să se implice în acest scandal, mai ales că este pentru a doua oară în acest an când Corpul de Control vine la Casa de Pensii Ialomița, ca urmare a unor sesizări asemănătoare, privind o eventuală stare de ebrietate în care se prezintă directorul instituției la serviciu.
La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Corpului de control au finalizat cercetarea asupra situației semnalate, constatând anumite abateri de la normele de conduită privitoare la funcționarii publici.

„Având în vedere calitatea de funcționar public deținută de domnul Ion Dumitru și ținând seama de atribuțiile legale care le revin, reprezentanții Corpului de Control au elaborat o Notă prin care au adus la cunoștința conducerii MMFPS, respectiv a CNPP, cele constatate. Conducerea CNPP a sesizat Comisia de disciplină, aceasta urmând să se pronunțe după parcurgerea procedurii legale prevăzută de HG nr.1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină”, se precizează în adresa transmisă în urma controlului.

Așadar, până vom avea un răspuns final cu privire la măsurile luate ca urmare a abaterilor constatate, va mai dura. Până atunci, angajații instituției își văd în continuare de treburi.