comenzi la domiciliu cliseru.ro

Replici dure între președintele PSD Ialomița și primarul municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/03/2019 | Politica

Marian Pavel: „Lui Adi Mocioniu îi pute PSD” / Adrian Mocioniu: „Îmi put prostia și hoția

psd ialomita

Recenta plecare a primarului municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, la Pro România, a inflamat spiritele pe scena politică ialomițeană. Deși este încă membru PSD, Adrian Mocioniu și-a anunțat public susținerea pentru partidul lui Victor Ponta și, implicit, pentru Marian Neacșu.

În cadrul unei conferințe de presă, noul președinte al PSD Ialomița, Marian Pavel, susținea că primarul Mocioniu a declarat că nu se mai regăsește în PSD și, pentru a-și duce la îndeplinire proiectele pe care le are, a considerat util pentru dânsul să sprijine Pro România. De asemenea, primarul ar fi strâns semnături pentru Pro România și ar fi încercat să atragă membri ai PSD în noua formațiune politică, ceea ce a condus la retragerea sprijinului politic.

„Ceea ce s-a întâmplat cu primarul Adrian Mocioniu și ceea ce organizația municipală a decis a fost o consecință a acțiunilor pe care Adi Mocioniu le-a făcut. Adi Mocioniu a fost colegul nostru și este și astăzi, când stăm de vorbă, membru de partid. Adi Mocioniu a trădat membri de partid ai PSD care au alergat timp de două luni de zile cu el, din casă în casă, convingând oamenii din Slobozia să fie votat, fiind primarul PSD al municipiului Slobozia. Astăzi când vorbim, Adi Mocioniu nu știu unde este… (…) Spunea că nu îi place să joace la două capete. Eu îl invit pe Adi Mocioniu să-și dea demisia din PSD, pentru că, se pare, astăzi îi pute PSD și să se ducă la Pro România. Despre ce discutăm….? (…) Pentru mine, este o mare dezamăgire. Nu ca primar, ci referitor la caracter”, spunea Marian Pavel.

Președintele PSD Ialomița a negat că și Victor Moraru ar avea de gând să se alăture Pro România, precizând că la ora actuală are toată susținerea social-democraților ialomițeni în funcția pe care o deține în prezent, aceea de președinte al Consiliului Județean. La rândul său, Victor Moraru a ținut să sublinieze faptul că nu au existat conflicte între Marian Pavel și el, ci doar „o competiție de idei”.

La scurt timp după conferință, primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, a reacționat pe facebook, răspunzând foștilor colegi. Acesta a prezentat în ce condiții și-a preluat mandatul în 2016, la vremea respectivă existând o sumedenie de scandaluri, ironizându-l și acuzându-l în egală măsură pe fostul primar Stoica. Totodată, a explicat de ce a luat decizia de susținere a Pro România.

De 2 ani de zile am fost izolat și demonizat de conducerea organizației PSD Slobozia condusă de fostul primar Alexandru Stoica. Am fost susținut însă în activitatea desfășurată în toată această perioadă de domnul Marian Neacșu – președintele organizației județene și secretarul general al partidului. Am putut să îmi desfășor activitatea fără imixtiuni ale intereselor de partid locale și ale vechilor cutume. Odată cu numirea președintelui interimar, Pavel Marian, am avut speranțe, având în vedere vârsta apropiată și activitatea lui de până atunci, că vom continua la Slobozia ceea ce am început. Marian Pavel a preferat să pună mai presus un joc politic care să îi garanteze câștigarea alegerilor în Organizația județeană a PSD. A ales, citez, să “fiu urecheat“ de conducerea organizației locale PSD dacă nu ascult, “că ei m-au scos primar”, întorcându-se la vechile cutume. Era foarte clar că ce am promis în 2016, o altfel de administrație, nu mai putea continua cu această abordare. Am înțeles că, de curând, într-o conferință de presă a spus că am “trădat“. Îi reamintesc că în Octombrie 2018 toți cei din CEX PSD Ialomița am votat susținerea scrisorii prin care i se cerea demisia lui Liviu Dragnea. Tot în unanimitate CEX PSD Ialomița a votat susținerea acordată de organizație domnului Marian Neacșu după excludere. Și atunci a fost prezent. A uitat însă de această susținere atunci când Liviu Dragnea i-a oferit interimatul la conducerea organizației. Apropos, eram la capitolul trădare și caracter. Îi reamintesc însă, deoarece mi-a solicitat demisia, că singurul jurământ pe care l-am făcut, l-am făcut la preluarea mandatului de primar pentru cetățeni și legile țării și nu pentru PSD. Și nu sunt acum anti PSD. Respect marea majoritate a oamenilor din PSD cu care am câștigat campanii, m-au susținut și am lucrat. Sunt același om echilibrat și încerc să fac tot ce ține de mine pentru comunitate. Nu am însă aceeași gândire și abordare cu cei care conduc acum PSD local și național. Și nu îmi “pute PSD“, așa cum a declarat tot Marian Pavel, îmi put prostia și hoția, pe care el le tolerează și mai nou le promovează”, a scris Adrian Mocioniu.

Vezi și: Primarul municipiului Slobozia susține Pro România