Regulamentul de vânzare a bunurilor imobile, proprietate privată a Sloboziei, respins de consilieri
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Slobozia, susținută joi, 25 iulie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind aprobarea unui regulament de vânzare a bunurilor imobile – terenuri și construcții, proprietate privată a municipiului Slobozia.
Inițiatorul acestui proiect a fost consilierul Mădălin Teculescu, prin acest regulament dorindu-se stabilirea unui cadru juridic pentru vânzarea acestor bunuri.
Potrivit acestuia, vânzarea terenurilor trebuie făcută prin licitație publică, cu strigare atunci când terenul este liber, sau direct în cazul în care este concesionat și are construcții, pe baza raportului de evaluare. Mai mult, solicitările de cumpărare a bunurilor aparținând domeniului privat al municipiului ar fi urmat să fie supuse spre aprobare Consiliului Local. În conținutul regulamentului se regăseau, de asemenea, o serie de situații de excepție referitoare la unele bunuri imobile, dar și alte precizări legate de vânzarea acestora.
Proiectul a fost supus dezbaterii în ședința de Consiliu local și a creat o sumedenie de controverse. Juristul Primăriei a expus câteva dintre hibele acestui proiect, forma propusă de inițiator având, în opinia acestuia, multe neconcordanțe juridice. Unul dintre aspecte făcea referire la atribuțiile comisiei create pentru stabilirea vânzărilor și cumpărărilor de bunuri imobile, legate de evaluator, numărul minim de participanți la licitație sau referitor la așa numita comisie specială trecută de consilier în respectivul regulament.
Unii au propus chiar ca acest proiect să fie amânat, pentru a se putea verifica mai cu atenție toate articolele, propunere refuzată de inițiator pe motiv că a existat suficient timp pentru consilieri, din 23 mai și până în prezent, pentru a se documenta și formula amendamente.
Potrivit președintelui de ședință, viceprimarul Cezar Zamfir, la acest proiect existau 38 de amendamente care, pe lângă faptul că ar fi fost discutate timp de câteva ore, ar fi schimbat din rădăcini acel regulament.
După discuții interminabile s-a supus la vot, iar cu 6 voturi pentru, 9 împotrivă și 4 abțineri, proiectul a fost respins.