comenzi la domiciliu cliseru.ro

Recitaluri de excepție la Festivalul „Trofeul Tinereții Amara 2014”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/07/2014 | Locale Ialomita

Oraşul Amara va găzdui, pe parcursul a două zile,  cea de-a 47-a ediţie a Festivalului concurs de interpretare a muzicii uşoare româneşti, „Trofeul Tinereții Amara 2014”, organizat de Consiliul Local Amara, Consiliul Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural Unesco „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Festivalul, susţinut la „Grădina Cinemascop” din staţiune, va începe sâmbătă, 2 august, la ora 20.30, cu un concurs, în cadrul căruia se vor întrece tineri interpreţi de muzică uşoară, ce vor cânta, obligatoriu, câte două melodii specifice genului.

Manifestarea artistică va continua cu recitaluri susţinute de DJ Sava&Raluka și 3SE.

De asemenea, duminică, 3 august, în cadrul Galei Laureaţilor, după decernarea diplomelor de participare şi premiilor, vor susţine recitaluri Aurelian Temișan&The Funk Society, dar și Marius Marin cu Loredana Groza, orchestrația fiind asigurată de orchestra Ionel Tudor.

Prezentatorul acestui festival este Octavian Ursulescu.

Preţul unui bilet este, în ziua de sâmbătă, 15 lei cu loc și 10 lei fără loc, iar duminică – 20 lei cu loc și 15 lei fără loc.

trofeul tineretii amara 2014Biletele se găsesc începând cu 31 iulie la casieria Primăriei Amara și în perioada festivalului la Casa de bilete a Grădinii Cinemascop Amara, începând cu ora 17.00.

De-a lungul timpului, Festivalul „Trofeul Tinereţii“ a rămas locul de întâlnire al generaţiilor de artişti, unde se confirmă numeroase talente interpretative şi componistice, sintetizând într-o manieră proprie imaginea muzicii uşoare româneşti în diversitatea genurilor sale.

El este o oportunitate pentru tinerii interpreţi să apară, poate pentru prima dată, pe scena de spectacol, în faţa microfoanelor, a juriului şi a marelui public.

Manifestarea se desfăşoară fără întrerupere din anul 1968, fiind cel mai longeviv festival de muzică uşoară din ţară şi considerat al doilea ca importanţă şi amploare după Festivalul de la Mamaia.

Pe scena festivalului de la Amara s-au perindat o seamă de concurenţi, reprezentând toate judeţele ţării, din rândul cărora s-au desprins reale talente, care au devenit, ulterior, interpreţi de marcă, precum Janina Matei, Mihaela Runceanu, Angela Ciochina, Aurel Moga, Marina Scupra, Aurel Moldoveanu şi mulţi alţii.

De foarte mulți ani, Trofeul Tinereţii nu a mai ajuns la vreun ialomiţean, Paula Andrei din Slobozia reuşind această performanţă în anul 1999.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️